Gabriel Cotabiţă, supus unui nou RMN. Care sunt noutăţile despre STAREA sa de SĂNĂTATE

Gabriel Cotabiţă a fost supus, marţi, unui nou RMN cerebral care a indicat zone cu leziuni grave.

12 mai 2015, 15:59
Gabriel Cotabiţă, supus unui nou RMN. Care sunt noutăţile despre STAREA sa de SĂNĂTATE

Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sangvin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea, se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile în acest moment„, a declarat un apropiat al artistului pentru Mediafax.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: „Moartea cerebrală înseamnă moartea individului”

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, „fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral”, se mai arăta în comunicatul citat.

„Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o data faptul că starea pacientului este stabilă”, au adăugat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

VEZI ŞI Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva