Creatorul jocului FLAPPY BIRD s-a SINUCIS. Ştirea care face înconjurul internetului

FLAPPY BIRD. Huzlers.com a publicat informaţia că Dong Nguyen, fondatorul celebrului joc Flappy Bird, s-ar fi sinucis ca urmare a ameninţărilor cu moartea venite din parte utilizatorilor, supăraţi de retragerea aplicaţiei de pe App Store şi Google Play.

12 feb. 2014, 12:33

FLAPPY BIRD. Internetul a vuit zilele acestea şi milioane de utilizatori au fost şocaţi să citească o informaţie propagată pe site-urile de socializare, şi anume că vietnamezul Dong Nguyen, creatorul celebrului joc Flappy Bird, s-a împuşcat în cap şi a fost găsit mort în apartamentul său din New York.

Ştirea care a CUTREMURAT lumea pentru o clipă. A fost OMORÂT cel care a greşit la deschiderea JO 2014

Şocanta veste a fost aruncată pe piaţă după ce Nguyen a anunţat să scoata aplicatia din App Store şi Google Play, mulţi punând decizia pe seama acuzaţiilor de furt venite din partea Nintendo, creatorii lui Super Mario. Mai mult, Dong Nguyen a postat pe Twitter următorul text: „Aş putea spune despre Flappy Bird ca este un succes personal. Dar în acelaşi timp mi-a distrus viaţa simplă pe care o aveam, aşa că acum îl urăsc”.

Citeşte şi Flappy Bird a fost retras din cauza unei ameninţări legale a celor de la Nintendo

Decizia ar fi stârnit furie printre milioanele de jucători şi mulţi dintre ei i-ar fi trimis amninţări cu moartea lui Dong, iar huzlers.com s-a grăbit să anunţe sinuciderea programatorului vietnamez de 29 de ani.

FLAPPY BIRD a dispărut. Jocul a fost sters din App Store şi Google Play. INTRĂ SĂ JOCI FLAPPY BIRD ONLINE!

Deja informaţia străbătuse lumea de la un capăt la altul când Hollywood Life a scris că anunţul celor de la Huzlers este o farsă, un hoax, iar Yahoo Malaysia a adăugat că ea conţine şi inexactităţi de ordin al localizării, fiindcă Dong lucrează din Vietnam şi nu deţine un apartament la New York. Yahoo Malaezia îşi avertizează cititorii ca în josul paginii de internet a celor de la Huzlers stă scris că site-ul este „o combinaţie de ştiri reale şocate şi ştiri satirice”.

Citeşte şi Flappy Bird creează „monştrii” profitori după dispariţie: Se vând smartphone-uri cu celebrul joc preinstalat

Jocul Flappy Bird putea fi descărcat gratuit şi a devenit extrem de popular deoarece, în ciuda aspectului său grafic din era 8 bit, cu inspiraţii din megahit-ul Super Mario, este foarte dificil. Scopul jucătorului este acela de a ţine în aer o pasăre, prin apăsari repetate pe ecranul telefonului, astfel încât aceasta să evite obstacolele ce-i vin din faţă.

Nu este deloc simplu, iar la sfârşitul anului trecut a devenit viral şi a urcat pe primele poziţii ale magazinelor de aplicaţii din întreaga lume. Peste 50 de milioane de oameni se jucau Flappy Bird la data de 8 februarie 2014, iar Dong Nguyen câştiga 50.000 de dolari pe zi, din publicitate.

Citeşte şi Flappy Bird a apărut sub formă de malware pe Android