Cristi Borcea e mic copil. Miron Cozma îi bătea pe gardieni şi avea în celulă acvariu cu peşti exotici

Cristi Borcea nu este singurul deţinut care a beneficiat de condiţii de lux în închisoare, controalele efectuate periodic în puşcării scoţând în evidenţă nereguli grave şi în alte cazuri.

27 ian. 2016, 13:59
Cristi Borcea e mic copil. Miron Cozma îi bătea pe gardieni şi avea în celulă acvariu cu peşti exotici

A devenit aproape obişnuinţă în regimul penitenciar de la noi ca deţinuţi cu influenţă să îşi transforme celula închisorii într-un fel de sanatoriu, dotat cu plasme, aparate de fitness. Miron Cozma, care a ispăşit 11 ani de detenţie pentru implicarea sa în mineriadele de la începutul anilor ’90, a fost poate cel mai răsfăţat condamnat, gardienii îndulcindu-i prin servilismul lor viaţa de după gratii.

Citeşte şi Cum sfida Cristi Borcea sistemul peniteniciar. Scria cărţi în timp ce lucra la spălătoria puşcăriei

La Rahova, Miron Cozma era considerat un puşcăriaş „de lux”. Îşi făcea singur programul din detenţie. Nu umbla în zeghe, cum era legea în acele vremuri, ci în costum, şi câteodată le mai dădea gardienilor câte o palmă după ceafă. Când se enerva mai tare, îi bătea. De altfel, ancheta a început de la declarația unui gardian, care a dezvăluit presei că Miron Cozma „i-a umflat ochiul unui ofițer, apoi l-a lovit pe comandantul secției”.

Citeşte şi Dezvăluiri stupefiante despre viaţa lui Cristi Borcea, în puşcărie. Vorbea toată noaptea la telefon, cu amantele

Foşti deţinuţi, care l-au întâlnit pe Cozma la Rahova, spun că în celulă să erau un aragaz de voiaj, frigider plin cu de toate, reşou electric şi acvariu cu peşti exotici. De asemenea, pentru o vreme el a crescut porumbei în penitenciar. Când se plictisea, Cozma compunea poezii pentru fosta să iubita Marinela Niţu şi primea vizite ale unor nume cunoscute.

Miron Cozma a amenajat un teren de fotbal-tenis în curtea închisoarii, el era cel care organiza echipele și hotăra cine joacă și cine nu, în funcție de banii și bunurile pe care le primea. În plus, își alegea singur colegii de celulă şi este cunoscut faptul că după ce s-a certat cu fostul colonel SPP Gheorghe Truțulescu, l-a cerut alături pe Fane Spoitoru.