CSU CRAIOVA – SLAVIA PRAGA 0-4: Spectacol total în tribune, eşec usturător pe gazon

CSU Craiova și-a inaugurat în această seară noul stadion într-un meci amical de gală cu Slavia Praga. Jucătorii lui Mangia au dezamăgit însă, fiind învinși cu 0-4.

10 nov. 2017, 16:25

UPDATE: CSU Craiova a fost învinsă, vineri, cu 4-0 (2-0), de formaţia cehă Slavia Praga, în meciul amical care a marcat inaugurarea Stadionului Ion Oblemenco.

Golurile au fost marcate de Milan Skoda ’35 şi 42, Bucha ’67 şi Van Buren ’76.

De la olteni au lipsit Alexandru Băluţă, Nicuşor Bancu, convocaţi la echipa naţională, şi Andrei Burlacu, accidentat.

CSU CRAIOVA – SLAVIA PRAGA LIVE VIDEO ONLINE. LIVE STREAMING TVR: Universitatea Craiova profită de pauza competiţională pentru a inaugura noul Oblemenco. Slavia Praga a acceptat invitaţia oltenilor, astfel că veteranii Danny, Halil Altintop şi Rotan vor juca diseară împotriva celor care n-au fost convocaţi la echipele naţionale. Porţile stadionului au fost deschise de la ora 16:30. S-au vândut toate biletele tipărite de clubul din Bănie.

– La eveniment participă artişti şi foşti jucători, glorii ale fotbalului oltean, cei care au scris istorie pe „Ion Oblemenco”. Printre cei prezenţi s-au numărat fostul selecţioner Victor Piţurcă sau actorul Mugur Mihăescu.

Nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi politicieni, printre care Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda şi Paul Stănescu.

„Este o realizare pe care ne-am dorit-o si care a ajuns la bun sfârşit”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Lucrările la stadion au început în septembrie 2015, iar valoarea totală a contractului a fost de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

Primul meci oficial va avea loc săptămâna viitoare, când CS U Craiova va primi vizita ultimei clasate, Juventus Bucureşti, în etapa a 18-a a Ligii 1.

Înaintea partidei se va auzi Imnul de Stat al României, care va fi interpretat de o fanfară. În pauza amicalului cu Slavia Praga, oficialii juveților au pregătit o festivitate de premiere. Peste 40 de fotbaliști, din istoria grupării oltene, vor fi premiați și medaliați.

De asemenea, un alt moment antologic va fi cel în care Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, va intona imnul Universității Craiova, alături de Gică Craioveanu. 

O altă mare surpriză pe care organizatorii le-au pregătit-o fanilor este un mesaj video din partea lui Ilie Balaci. Fostul fotbalist de legendă al oltenilor antrenează acum în Oman, astfel că nu a putut fi prezent în tribunele noului ”Oblemenco”. În consecință, mesajul său va fi postat pe tabela de marcaj.

Nu în ultimul rând va exista și un impresionant joc de lumini și lasare iar înainte de meci nu vor lipsi artificiile. Totul într-un spectacol grandios menit a fi direct proporțional cu noua arenă din Craiova.

A venit ziua cea mare pentru fanii celor de la CS U Craiova. Noul stadion din Bănie va fi inaugurat în seara aceasta, cu ocazia amicalului contra celor de la Slavia Praga, meci care va începe la ora 20:00.

CSU CRAIOVA SLAVIA PRAGA. Vineri se inaugurează arena din Craiova. Cât costă BILETELE şi unde vezi meciul la TV

Înaintea acestui meci amical, organizatorii au pus la punct un spectacol în toată regula, care va începe la ora 18:30. 

Dincolo de partida de inaugurare, noul stadion se anunţă o investiţie extrem de rentabilă pe termen lung pentru club. Astfel, deja 8000 de oameni şi-au cumpărat abonamente pentru stagiunea în curs, aducând în conturile clubului o sumă impresionantă: 400.000 de euro. Ziare.com anunţă că este de aşteptat ca numărul abonaţilor să crească, mai ales că formaţia are un moment de graţie în acest sezon, luptăndu-se la titlu. În consecinţă, în viitor, Craiova va avea o importantă parte a bugetului asigurată doar graţie noului stadion.

Noua arenă are o capacitate de 30.929 de locuri şi a costat aproape 60 de milioane de euro. Investiţia a fost suportată de CNI, iar Craiova plăteşte chirie beneficiarului construcţiei (Primăria). Aceasta a fost stabilită la 10% din valoarea biletelor vândute.

Recepţia stadionului din Bănie a fost realizată şi, aşa cum Digi Sport te-a anunţat încă de luni, partida cu Slavia Praga, de vineri, va intra în istorie drept primul meci pe „bijuteria” Craiovei.

CS U Craiova – Slavia Praga va avea loc pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova vineri, de la ora 20.00. Festivitatea de inaugurare a stadionului va începe la ora 18.30.