CSU CRAIOVA – VIITORUL 2-2

CSU CRAIOVA - VIITORUL LIVE VIDEO LOOK TV: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante meciuri ale etapei a treia din Liga 1. 

08 aug. 2014, 06:09
CSU CRAIOVA – VIITORUL 2-2

CS Universitatea Craiova şi Viitorul Constanţa au terminat la egalitate, 2-2 (2-1), vineri seara, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Bănie, în primul meci din etapa a 3-a a Ligii I de fotbal.

Oaspeţii au deschis scorul prin fundaşul Bogdan Mitrea (20 – penalty), după un fault în careu comis de ivorianul Stephane Acka, dar Universitatea a întors scorul în doar zece minute, graţie ”dublei” reuşite de atacantul Costin Curelea (23, 32). Mitrea a reuşit şi el ”dubla” pe final (79), cu un şut din afara careului, şi a adus un punct echipei patronate de Gică Hagi.

Ambele formaţii au câte două egaluri şi un eşec în acest debut de sezon.

Lovitura de start a meciului a fost dată de Aurelian Roşca, antrenorul echipei de handbal a României, campioană mondială de junioare Under-18.

CS Universitatea Craiova – FC Viitorul Constanţa 2-2 (2-1), stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova

Au marcat: Costin Curelea (23, 32), respectiv Bogdan Mitrea (20 – penalty, 79).

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitru de rezervă: Iulian Radu (Bucureşti), Vlad Bârleanu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Miron Florin (Bucureşti)

Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Ioan Valer Şulea (Braşov) – LPF


CSU CRAIOVA – VIITORUL LIVE VIDEO LOOK TV: Partida cu Viitorul Voluntari, programată vineri, de la ora 18:30 (în direct la Look TV), în etapa a treia din Liga 1, se anunţă decisivă pentru postul lui Ionel Gane pe banca echipei CSU Craiova. Tehnicianul, despre care s-a zvonit deja de două ori că va fi dat afară, este conştient de acest fapt şi a arătat-o joi, când a anunţat că victoria este obligatorie pentru echipa sa în meciul de vineri, cu Viitorul.

CRAIOVA VIIITORUL LIVE VIDEO AICI

„Avem un meci cu o echipă tânără, imprevizibilă, pe care trebuie să-l tratăm serios, nu trebuie să subestimăm adversarul. Şi ei vin după două meciuri în care au obţinut un singur punct. Nu va fi uşor, dar cele trei puncte sunt obligatorii pentru încrederea şi liniştea noastră. Îmi doresc să aducem la fel de bine mingea în faţa porţii, dar să fim mai eficienţi“, a comentat Gane.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani spune că în Bănie este normal să apară zvonuri privind schimbarea antrenorului dacă trec câteva meciuri fără victorie: „Nu e noutate că se vehiculează schimbarea antrenorului la Craiova după unul sau două eşecuri. Sunt obişnuit cu asta, presiune va fi mereu la Craiova pe antrenor şi pe jucători. Aceste lucruri mă fac să muncesc şi mai mult şi mai bine”.

Felix Grigore, directorul executiv al clubului, a dezminţit deja săptămâna trecută informaţiile răzbătute în presa locală, cum că postul lui Gane este ameninţat. Cum capitala Olteniei este deja scindată între susţinătorii Universităţii Craiova şi cei care au fost atraşi lângă noua echipă făcută de Primărie, CSU Craiova, rezultatele proaste sunt foarte periculoase pentru formaţia aflată sub protecţia primăriţei pesediste Olguţa Vasilescu.

CSU CRAIOVA – VIITORUL LIVE VIDEO LOOK TV: Brandan a şi fost băgat în lot

Singurul absent al Craiovei este Alex Mateiu, accidentat. În schimb, Pablo Brandan a fost reţinut în lot, chiar dacă nu este pus la punct cu pregătirea fizică. „Este posibil să fac schimbări în primul 11, să apară unul sau doi jucători noi în formula de start, faţă de partida precedentă. Mateiu lipseşte, dar Brandan face parte din lotul de 18, problemele legate de viză şi legitimare vor fi rezolvate în cursul zilei de azi. Brandan are nevoie de timp, cred că în trei săptămâni va fi la potenţialul optim. L-am inclus în lot pentru că trebuie ajutat să se integreze cât mai repede, să-l bag în atmosfera echipei“.

Antrenorul Universităţii e convins că de acum înainte nu vor mai fi pierduţi juniorii talentaţi: „Mă bucur că am reuşit să-l repatriem pe Băluţă de la Viitorul. În următoarea perioadă, dat fiind că acum avem echipă de Liga 1 şi un centru de copii şi juniori puternic, sunt convins că nu vom mai pierde juniorii valoroşi. De la Viitorul am lucrat cu Alex Mitriţă, l-am debutat la 15 ani în Liga 2 la Severin, dar la acest meci este suspendat“.

Gane explică problemele cu care se confruntă: „Echipa are nevoie de un lider, dar acesta nu se poate impune decât în timp. În mod normal, Curelea, fiind căpitan, ar fi liderul echipei, dar nici el nu joacă de foarte mult timp la Craiova”.

CSU CRAIOVA – VIITORUL LIVE VIDEO LOOK TV: Ivan: „Dacă joc, dau gol şi cu Viitorul”

Puştiul de 17 ani care a debutat cu gol în Liga 1, Andrei Ivan, este încrezător că va marca şi în meciul cu Viitorul.  „Dacă voi intra, voi da gol. M-am bucurat de reuşita din meciul cu Steaua, dar nu foarte mult, fiindcă nu a contat pentru puncte. Cu Viitorul va fi un meci greu, nu trebuie să tratăm de sus adversarul. Nu contrează faptul că întâlnim juniori sau bătrâni, important este să câştigăm“.

Craiova ar fi primit o ofertă de 500.000 de euro de la Juventus pentru tânărul atacant, dar acesta spune că nu ştie foarte multe. „Eu nu ştiu dacă am avut ofertă de la Juventus sau nu. Ştie mai multe lucruri impresarul meu, Sorin Paraschiv. Deocamdată, nu vreau să plec, îmi doresc să mai stau un an – doi, să facem performanţe, mai apoi să fiu transferat în străinătate“.