CTP despre eliminarea Simonei Halep: Dacă nu joacă ofensiv, va ieşi din Top 5

Simona Halep a fost eliminată din primul tur la Australian Open, aceasta fiind cea mai mare surpriză de până acum, pe tabloul fetellor. Numărul 2 mondial, Simona Halep, a fost învinsă cu 4-6, 3-6 de chinezoaica Shuai Zhang, numărul 133 WTA.

19 ian. 2016, 16:15
CTP despre eliminarea Simonei Halep: Dacă nu joacă ofensiv, va ieşi din Top 5

Simona Halep a ieşit de pe tabloul principal de la Australian Open 2016, eliminarea sa provocând o undă de şoc în rândul românilor, care o vedeau pe Simona capabilă de a-şi depăşi performanţa de anul trecut, când a atins sferturile.

Citeşte şi Simona Halep, prima declaraţie după ELIMINAREA de la Australian Open 2016

Comentând jocul Simonei Halep, Cristian Tudor Popescu avertizează că aceasta va ieşi din Top 5 dacă nu va adopta un stil mai ofensiv. Într-o declaraţie pentru ziarulring.ro, CTP a comentat eliminarea compatrioatei noastre: „Din nou, Simona s-a ciocnit de o adversară cu un joc foarte agresiv, cu lovituri decisive, la linie, care și-a asumat tot timpul astfel de riscuri. De câte ori întâlnește o astfel de jucătoare, Simona are mari probleme. 90 la sută din aceste meciuri, Simona le-a pierdut. Lucici, Baronni, Alizee Cornet, Cepelova – același tip de jucătoare -, cu ele a pățit același lucru. Simona nu știe cum se contracareze jocul agresiv al adversarelor.

Citeşte şi Record RUŞINOS pentru Simona Halep

Asta e, tu, numărul 2 mondial, nu prea e frumos să pierzi așa. Fără acest tip de joc ofensiv, Simona nu va ajunge numărul 1 mondial și îi va fi greu să se mențină și în primele cinci jucătoare din lume. Îi e teamă, când vezi că e groasă, încerci să joci ce știi mai bine fără să îți asumi riscuri, dar ea nu prea face asta niciodată„, a explicat Cristian Tudor Popescu.