CTP îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: Preşedintele monologhează pe Facebook. Ce este asta?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică strategia preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi posta pe Facebook punctele de vedere legate de evenimentele de pe scena politică.  "Nu mi-am dorit un preşedinte despre care s-ar putea să creadă la un moment dat cetăţenii că este mort", a comentat CTP, după ce Iohannis a reacţionat pe pagina de socializare la votul din Senat în cazul Dan Şova.

26 mart. 2015, 08:26
CTP îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: Preşedintele monologhează pe Facebook. Ce este asta?

Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, pe Facebook, la votul din Senat în urma căruia senatorul PSD Dan Şova a scăpat de arestare, transmiţând că nu poate să treacă „cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției” şi că „într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege”.

Cristian Tudor Popescu suţine că Iohannis ar fi trebuit să ceară clasei politice schimbarea Constituţiei ca urmare a respingerii de către Senat a cererii de încuviinţare a arestării în cazul fostului ministru Dan Şova.

Domnul Iohannis, în seara asta, dacă ar fi ieşit, ar fi trebuit să spună că trebuie ca întreaga clasă politică din România să facă tot ce îi stă în putinţă să cadă de acord cu schimbarea Constituţiei în cel mai scurt timp, inclusiv a acestei prevederi legate de imunitatea parlamentară. Asta trebuia să spună domnul Iohannis ca preşedinte, văd că nu a spus-o”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, pentru Gandul. 

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, reacţie pe Facebook la votul în cazul DAN ŞOVA: Nimeni nu este mai presus de lege

CTP a criticat şi modalitatea lui Klaus Iohannis de a-şi comunica pe Facebook punctele de vedere în legătură cu problemele ţării.

„Când am dorit un preşedinte care să nu mai batjocorească instituţia prezidenţială la pupitrul ăla de la Cotroceni, cu ieşirile de la ora 18:00, domnule, nu mi-am dorit niciun preşedinte despre care s-ar putea să creadă la un moment dat cetăţenii că este mort… Domnul Iohannis trebuie să mai apară şi să se adreseze tuturor românilor. Ne trimite mesaje pe Facebook în legătură cu ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Ce este asta? Preşedintele României monologhează pe Facebook. Pe Facebook o poate face oricine”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.