Cum să asortezi o cravată slim

Bărbaţii au purtat cravate înguste la începutul secolului 20, anii de referinţă fiind cei '50, '60, '80. Modelul a revenit în moda masculină de azi, recurenţa cravatei înguste demonstrând loialitatea faţă de acesta soluţie stilistică. Dar acest fapt nu înseamna că trebuie să porţi tot ceea ce este la modă, ci trebuie să apreciezi funcţionalitatea ei estetică prin care a devenit un simbol clasic.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 08:12
Cum să asortezi o cravată slim

Se spune despre clasic că nu sfârseşte în a fi demodat, dovada în acest sens fiind şi cravata slim neagră. La prima vedere această cravată nu este pentru oricine, cum ar fi cei cu umerii laţi şi cei supraponderali. Totuşi, nu toate cravatele slim sunt la fel de înguste. Prin urmare, o calitate importanta devine versatilitatea. În plus, ceea ce apreciez la aceasta cravată este că a fost facută pe placul tinerilor, găsindu-se o modalitate apropiată lor prin care să devină mai eleganţi.

Nu este greşit să porţi o cravată lată sau una slim. Astfel, totul constă în proporţii, în concordanţă cu restul ţinutei. În primul rând cravata se alege în funcţie de gulerul cămăşii şi de lăţimea reverului. Un rever subţire necesită o cravată slim, în timp ce gulerul de cămaşă foarte deschis necesită o cravată lată.

Cravatele slim pot fi utilizate atât la ţinutele formale, cât şi la cele casual. Acestea pot oferi o ţinută modernă şi tinerească. Chiar dacă este o cravată obişnuită sau una subţire capătul cravatei trebuie să atingă uşor catarama curelei şi să nu treacă de ea. La ţinuta casual sunt potrivite cravatele de poliester, la o ţinută elegantă alege cravatele de mătase, iar pentru un look de primăvară-vară mergi pe bumbac.

Citeşte mai mult pe stilmasculin.ro