Cum sunt păcăliţi românii cu cel mai băut vin din România. Unde este de fapt produs

Controverse uriaşe au apărut în jurul unuia dintre cel mai băut vin din România. Lacrima lui Ovidiu, o licoare produsă sub sigla Casei regale a României este de fapt produs în Spania, pentru Murfatlar, companie cercetată acum pentru o evaziune colosală.

09 nov. 2016, 15:10
Cum sunt păcăliţi românii cu cel mai băut vin din România. Unde este de fapt produs

Lacrima lui Ovidiu se recomandă „ca vin licoros vin păstrat şi înnobilat în butoaie din lemn de stejar, cu 15% alcool”, sub sigla Casei Regale. Descrierea este cea a unui produs unic, mândria vinului românesc, scriu cei de la jurnalul.ro.  „Galbenul auriu pune în lumină un cupaj unic al unor vinuri cu totul speciale. Profunzimea culorii şi aroma bogată provin de la vinul păstrat peste 5 ani în butoaie mici de stejar”. Surpriza vine tot de pe etichetă: Licoarea bahică este adusă din străinătate.

Jurnaliştii mai scriu că Bodegas Vinival este o afacere de familie din Valencia, înfiinţată în 1969, un producător şi distribuitor en-gros de vinuri de masă, care nu deţine nici măcar o marcă proprie. Cei de la Murfatlar, fac în prezent obiectul unui dosar-bombă al DNA.

10 persoane au fost implicate intr-un dosar urias de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 130 de milioane de euro, vorbim despre asociati ai grupului Murfatlar

Potrivit DNA şi ANAF, evazioniştii de la Murfatlar rulau sume uriaşe de bani, înregistrând în avans, între firmele grupului, şi facturi de 400 de milioane de euro, plus TVA de 86 de milioane de euro.

Citeşte şi George Ivănescu, acţionar la Murfatlar, rămâne în arest preventiv