Cum te ajută pătrunjelul să slăbeşti

Nelipsit de la asezonarea multor feluri de mâncare, pătrunjelul pe cât pare de banal pe atât de prețios este pentru sănătatea ta.
Alina Costache
14 mart. 2018, 08:49
Cum te ajută pătrunjelul să slăbeşti

Considerat ca fiind un veritabil întăritor natural al sistemului imunitar, dar în același timp și un bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar, pătrunjelul poate devine  periculos dacă este consumat în exces. Ca orice alt aliment trebuie consumat cu moderație, pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

Pătrunjelul, proprietăți terpeutice

Pătrunjelul este deopotrivă atât plantă cât și tratament, mai ales dacă alegi să consumi sucul acestor frunze, însă nu mai mult de 50 de grame în stare pură.

Poți să amesteci acest suc cu cel de țelină, morcov sau spanac și astfel îi vei spori activitatea.

Sucul astfel obținut te va ajuta în primul rând să îmbunătățești funcționalitatea glandei tiroide și a suprarenalelor, dar va avea efecte bune și asupra nervului optic, ceea ce înseamnă că efectele vor fi benefice și în ceea ce privește vederea ta.

Asigură-te că bei acest suc imediat după ce l-ai preparat, evită să îl lași la frigider pentru mai târziu deoarece își va pierde din proprietăți.

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme bune asigură-te că înainte de fiecare masă principală ai la îndemână să bei un pahar de suc de pătrunjel, însă nu mai mult de  2 săptămâni.

Rădăcina de pătrunjel are efect diuretic

Ayurvedicii folosesc această plantă mai ales datorită acțiunii sale diuretice, în special dacă este consumat sub formă de infuzie.

În același timp frunzele de pătrunjel sunt recunoscute pentru faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei dar și pentru fapul că ajută la o mai bună circulație sangvină. Însă trebuie menționat și faptul că din această plante se extrage și o substanță care este narcotică pentru om, și anume apiolul, acesta consumat în exces poate cauza tulburări nervoase.

Dar să ne concentrăm și pe partea sa bună și anume că ajută la consolidarea imunității organismului, contribuind într-o formă activă la distrugerea radicalilor liberi, având în același timp și  proprietăţi antialergice şi antitumorale.

Conținutul său bogat de vitamina A, vitamina C, vitamina B şi E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofilă şi magneziu îl transformă într-un aliat al sănătății tale. 

Slăbește mâncând pătrunjel

Introdu în regimul tău alimentar salata de pătrunjel și vei reusi să pierzi până la 3kg într-o săptămână, într-un mod sănătos, ușor și fără repercursiuni asupra sănătății tale.

Pentru asta ai nevoie de șase legături de pătrunjel verde, spală-l bine, toacă-l ș apoi amestecă-l cu aceiași cantitate de frunze proaspete de mentă. Poți să adaugi și o mână de hrișcă coaptă și apoi fiartă, condimente de tipul oregano, piper și zeama de la o lămâie.

Consumă această salată în cursului zilei în care ai preparat-o, în plus poți consuma o cafea dimineața și un fruct de preferat ar fi o banană sau un avocado.

La prânz pe lângă această salată poți consuma un pește sau un piept de curcan la grătar, iar la cină poți opta pentru două ouă fierte pe lângă salata de pătrunjel sau să adaugi în salată doi morcovi rași.

Acest meniu poate fi ținut mai ales la finalul postului pentru a ajuta organismul să revină la mâncarea cu carne treptat. Nu o ține mai mult de o săptămână și nu uita să consumi suficientă apă.

Află care sunt efectele consumului zilnic de pătrunjel AICI

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Incidente și Disconfort Termic la Biroul Electoral Central din Craiova: Intervenții Medicale Necesare
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?