Cutremurul din Italia: REPLICI SEISMICE PUTERNICE în zonele deja afectate. Sâmbătă, doliu naţional

Mai multe repici seismice puternice, cu magnitudine de 4.7 şi 4.8 s-au succedat, vineri, în zonele grav afectate de seismul principal care s-a soldat până în prezent cu 267 de morţi, informează Associated Press.

26 aug. 2016, 11:11
Cutremurul din Italia: REPLICI SEISMICE PUTERNICE în zonele deja afectate. Sâmbătă, doliu naţional

Replicile cu magnitudini de 4.7 şi 4.8, potrivit unor surse diferite, au afectat centrul Italiei şi au închis, vineri, o rută-cheie din localitatea Amatrice – cea mai afectată – fiind şanse din ce în ce mai slabe ca echipele de salvare să mai găsească supravieţuitori sub ruine, potrivit AP.

Unele dintre clădirile parţial prăbuşite s-au prăbuşit şi mai mult după o replică înregistrată vineri dimineaţa, la ora 06:28. USGS a raportat o magnitudine de 4.7, în timp ce Institutul de Geofizică a măsurat o magnitudine de 4.8.

Citeşte şi Gheorghe Marmureanu avertizează: „Aceste magnitudini 6,1-6,2 sunt periculoase. Nu ai şanse să spui dacă vor fi mâine”

Sâmbătă, guvernul italian a declarat zi de doliu naţional în memoria victmelor catastrofei. Vor fi organizate funeralii de stat de către preşedintele Sergio Mattarella.