Dacian Cioloş: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an şi că nu va face "o alegere politică partinică" în decursul mandatului său.

19 mai 2016, 20:33
Dacian Cioloş: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an

„Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca şi prim ministru independent politic şi tocmai pentru a da credibilitate acestei independenţe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat şi nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic şi n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greşeli, în anumite situaţii, dar nu mint. Am declarat în faţa oamenilor un lucru şi o să mă ţin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurenţă la aceste alegeri parlamentare”, a precizat Cioloş, la Realitatea TV.

Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş, după primele şase luni de guvernare: Aş da Executivului nota 7 cu indulgenţă

El a spus că îşi poate folosi „competenţele în slujba României”, aşa cum a făcut-o şi din poziţia de comisar european la Bruxelles. „Poţi să fi util şi dacă nu eşti prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competenţele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid şi nici nu o să particip la alegerile din acest an”, a adăugat Cioloş.