Daniel Dăianu a înfiinţat un institut de cercetare a fenomenelor extreme

Publicat: Luni, 17 Iunie 2013 12:40 // Actualizat: Luni, 17 Iunie 2013 12:57 // Sursa: Obiectiv.info

Economistul Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe, economist-şef al BNR şi consilier al premierului Victor Ponta, a explicat în exclusivitate pentru Obiectiv.info cu ce se va ocupa Institutul pentru Studierea Evenimentelor Extreme: cercetarea fenomenelor rare şi extreme, precum dezastrele naturale, modificările de climă, pandemiile sau consecinţele dezechilibrelor demografice.

Foto: obiectiv.info

Institutul pentru Studierea Fenomenelor Extreme (ISEE) a fost deschis recent la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, în structura Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, şi reprezintă un parteneriat cu École Nationale d’Administration Publique (ENAP) din Canada. Inaugurarea institutului a trecut oarecum neobservată, ce s-a reținut de atunci a fost o declarație oarecum surprinzătoare a lui Daniel Dăianu. „Infrastructura de bază are utilizare civilă, militară şi de apărare şi împotriva unor seminţii de pe altă planetă. O să spuneţi că Dăianu vorbeşte prostii. Eu extrapolez. Eu poate când spun seminţii de pe altă planetă mă refer la oameni răi, o seminţie rea. Eu zic că planeta Pământ este a păcii. Nu este numai a păcii. Vader (Darth Vader - Războiul Stelelor n.r.) nu vine de pe altă planetă. Oamenii negri sunt şi aici. Problema complexităţii... complexitatea aproape este un domeniu de cercetare de sine stătător. Complexitatea ajută. Ştiţi foarte bine că există o funcţie homeostatică”, spunea el atunci. 

VEZI MAI MULT PE OBIECTIV.INFO

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iul 13:36
...de finanţe, economist-şef al BNR şi consilier al premierului Victor Ponta, a explicat în exclusivitate pentru Obiectiv. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H