Controverse privind situaţia lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat, arestat 60 de zile în Serbia, contrar informaţiilor trasmise de IGPR

Sebastian Ghiţă se află în continuare în custodia autorităţilor de la Belgrad şi ar putea ajunge din nou în faţa magistraţilor sârbi. IGPR a transmis luni că autorităţile sârbe au comunicat că Ghiţă a fost arestat pentru 18 zile, însă Curtea Supremă de la Belgrad a precizat, pentru România TV că măsura de arest preventiv este pe 60 de zile, iar că autorităţile române au la dispoziţie 18 zile pentru a trimite documentele necesare demarării operaţiunii de extrădare.
Filip Stan
17 apr. 2017, 07:48
Controverse privind situaţia lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat, arestat 60 de zile în Serbia, contrar informaţiilor trasmise de IGPR

UPDATE: Sebastian Ghiţă a fost arestat preventiv pentru 18 zile, anunţa luni după amiază IGPR, informaţie infirmată, însă, de Curtea Supremă din Serbia, care a transmise exclusiv pentru România TV că mandatul de arestare preventivă este pe o perioadă de 60 zile, termenul de 18 zile făcând referire la timpul în care autorităţile române trebuie să trimită documentaţia în vedere demarării procedurii de extrădare.

Poliţia Română a anunţat că fotografia lui Sebastian Ghiţă nu mai figurează pe site-ul Interpol având în vedere că autorităţile sârbe au confirmat că acesta a fost arestat pentru 18 zile în vederea extrădării, precizând că, potrivit legii, instituţia nu mai are competenţă în acest caz.

„Fotografia inculpatului Ghiţă Sebastian a figurat pe site ul instituţiei până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe, confirmarea oficială ca acesta a fost arestat în vederea extrădarii. Autorităţile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile in vederea extradării, începând cu 14.04.2017. Poliţia Română a informat Ministerul Justiţiei, pentru că acesta este institutia abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, in acest moment Poliţia Română nu mai are competenta in acest caz”, transmite IGPR. Poliţia Română susţine că, dacă la momentul extrădării, autorităţile sârbe vor solicita ca partea română sa efectueze escortă în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor efectua acest serviciu.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădare. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Ziua de marţi este una decisivă pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă, aflat în arestul central din Belgrad. Potrivit România TV, el ar putea ajunge din nou în faţa magistraţilor din Serbia, în dosarul în care este acuzat că a intrat fraudulos pe teritoriul acestei ţări. Sebastian Ghiţă ar fi trebuit să fie audiat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, însă ca urmare a Sărbătorilor Pascale şi sârbii au benefiaciat de o mini-vacanţă.

De marţi, toată lumea se reîntoarce însă la muncă, iar Sebastian Ghiţă ar putea fi adus într-o primă fază în faţa procurorului, iar ulterior în faţa judecătorului. În acest moment se ştie că fostul deputat va rămâne 60 de zile în custodia statului sârb, în vederea extrădării, însă o altă decizie ar putea fi luată în cursul zilei de marţi.

În acelaşi timp, fotografia lui Sebastian Ghiţă încă apare pe site-ul Poliţiei Române, printre cei mai căutaţi suspecţi, deşi prinderea lui a fost anunţată încă de vineri dimineaţa.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce conțin roșiile vândute piețe și de ce nu mai au gustul bun de pe vremuri: “Toate se acumulează”
Capital.ro
Reguli obligatorii PENTRU PIETONI. Detaliul din lege pe care aproape NIMENI nu îl știe
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
Adevărul despre ROȘIILE DIN PIAȚĂ. Ce trebuie să știe cei care le consumă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'