Denunţător: Sorin Oprescu a primit mită UN MILION DE EURO

O persoană care l-a denunțat pe Sorin Oprescu la DNA susține că i-a dat primarului, în perioada 2013-2015, suma de aproximativ 1 milion de euro, bani ce proveneau din mita primită pentru contracte date unor firme private care executau lucrări la Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești și Administrația Cimitirelor.

06 sept. 2015, 16:14
Denunţător: Sorin Oprescu a primit mită UN MILION DE EURO

În referatul prin care DNA solicită judecătorilor arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu există declarația unui denunțător care îl incriminează pe primar, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu ar fi primit, în 9 ocazii, între 20 şi 30.000 euro ca SĂ NU DEA AFARĂ un subaltern corupt

Acesta susține că, din 2013 până în prezent, s-a întâlnit de aproximativ 20 de ori cu Sorin Oprescu, iar la fiecare din aceste întâlniri îi dădea primarului sume cuprinse între 20.000 euro și 60.000 euro, totalul ridicându-se la 1 milion de euro.

Denunțătorul a mai declarat că sumele remise în anul 2013 proveneau în proporție de 80% din mita pe care o încasa de la oameni de afaceri pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Sumele remise în anul 2014 proveneau în parte de la lucrările de la „apă și canal”, efectuate la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

„Referitor la cunoașterea de către inculpatul Oprescu Sorin Mircea a faptului că acele sume sunt mită și provin de la contractori privați aflați în relații contractuale cu Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești și Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, (…) a mai arătat că la începutul anului 2014 și la începutul anului 2015, după momentul la care transmite către primar proiectul de buget pe anul următor, dar până la ședințele oficiale cu toți șefii instituțiilor publice referitoare la bugetul fiecăreia, el și (…) se întâlneau cu inculpatul Oprescu Sorin Mircea și îi prezentau fiecare lucrare pe care voiau să o facă (cu excepția achizițiilor directe) în anul următor, împreună cu valoarea pe care urma să o aibă contractul pentru execuția lucrărilor”, se mai arată în referatul DNA.

Citeşte şi: Oprescu, HUIDUIT la DNA: Mulţi ani PRIMEASCĂ. Oprescu să primească MULŢI, MULŢI ANI! VIDEO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.