Denunţătorul lui Radu Pricop cere de la acesta şi complicele său daune de 200.000 de euro

Afaceristul care l-a denunţat pe ginerele lui Traian Băsescu la DNA îi cere acum daune morale pentru şantaj. Alexandru Horpoş le-a spus judecătorilor că vrea să primească de la Radu Pricop şi complicele său 200.000 de euro, potrivit România TV.

01 feb. 2016, 12:37
Denunţătorul lui Radu Pricop cere de la acesta şi complicele său daune de 200.000 de euro

Potrivit DNA, omul de afaceri Alexandru Horpoş a fost şantajat de Sergiu Lucinshi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

Alexandru Horpoş ar fi plătit patru milioane de euro ca să nu ajungă la închisoare după ce Lucinshi i-a făcut plângere penală la DIICOT. Plângerea a fost redactată cu ajutorul ginerelui lui Traian Băsescu, avocatul lui Petru Pricop, potrivit România TV.

Citeşte şi: Dosarul lui Radu Pricop. Instanţa dispune începerea judecării pe fond în cazul ginerelui lui Traian Băsescu

Magistrații de la Curtea de Apel București au judecat, luni primul termen în dosarul în care avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, și omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, sunt acuzați că l-ar fi șantajat pe omul de afaceri Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT.

Horpoş s-a constituit parte civila și a cerut 200.000 de euro despăgubiri de la Pricop și Lucinschi. Un nou termen a fost stabilit pentru 7 martie.

Instanța admite cererea avocaților de a verifica o serie de fișiere de pe niște CD- uri. Va fi prezent și un specialist DNA la termenul viitor, de pe 7 martie. Lucinschi și Pricop sunt judecați sub control judiciar, scrie Evz.ro. 

Radu Pricop a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, iar Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, este acuzat de șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării, la infracțiunea de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea avocatului Radu Petru Pricop, l-ar fi constrâns pe omul de afaceri Alexandru Horpos, denunţător în cauză, să îi dea patru milioane de euro, sumă pe care acesta nu i-o datora lui Lucinschi. Banii ar fi fost ceruţi în contextul în care firma la care Lucinschi era asociat şi acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, „dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile, o încadrare juridică penală”. Sergiu Lucinschi i-ar fi spus omului de afaceri că dacă este de acord să îi cea cei patru milioane de euro ceruţi, va retrage plângerea de la DIICOT.