DESTINAŢII DE WEEKEND- sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară

Vineri, 22 iulie, începe Creative Fest, cel mai mare festival dedicat artei și culturii urbane din România organizat de creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.
Roxana Gagiu
22 iul. 2016, 05:38
DESTINAŢII DE WEEKEND- sfârşit de săptămână în Bucureşti şi în ţară

Creative Fest promite trei zile de creativitate, distracție și muzică bună, accesul fiind gratuit.

Atracțiile din afara scenei muzicale vor fi asigurate de unii dintre cei mai talentați grafferi și pictori 3D, care vor decora un spectaculos labirint creativ cu o suprafață de 300 de metri pătrați.

Lucrările acestora de pe pereții interiori și exteriori ai construcției îi vor conduce pe curioși într-o lume a culorilor și a formelor pline de semnificații, constituindu-se într-un veritabil muzeu de artă urbană, arată sursa citată. Artiștii vor începe lucrul cu câteva zile înainte de festival și vor continua să picteze pe toată durata evenimentului, astfel încât publicul să asiste la procesul de creație a acestor opere urbane.

Vezi si: Pictură 3D, în weekend la Romexpo. Daniel Relenschi revine în lumea artistică după o luptă dură cu cancerul

Din cauza cancerului de piele de care incă suferă, dar pe care îl ține sub control și pe care îl tratează, Daniel Relenschi a făcut o pauză de la viața artistică. Pentru a face ca durerile să dispară, pentru a se revitaliza, scopul fiind acela de a reveni la artă, lucru care i-a lipsit atât de mult, Daniel a făcut eforturi mari, dar care par să dea rezultate.

„Abia astept. Sunt mai bine acum, desi obosesc repede, dar ma refac si sunt pe drumul cel bun. Faptul ca am activitate, ma ajuta. Starea mea e mai buna, voi fi bine, dar în timp. Deocamdată stagnează, unele tumori par să se retragă. Cel puţin nu mai sunt dureroase„, a mărturisit Daniel.

Examenele și tratamentele, în mare parte sunt susținute de oamenii care îl iubesc pe Daniel, prin Asociația Salvează o inimă, care a pornit o campanie de stragere de fonduri. Campania s-a încheiat cu success.

Citeşte şi: Daniel Relenschi, premiat pentru tablourile sale fascinante. Povestea lui este cutremurătoare

De asemenea, amatorii de senzații tari vor fi uimiți de îndrăzneala și îndemânarea performerilor care vor pune stăpânire pe rampa de sporturi extreme, cu o suprafață de opt ori mai mare față de ediția anterioară, unde rideri profesioniști își vor demonstra abilitățile pe durata celor trei zile de festival.

Creativitatea culinară își găsește și ea cele mai bune forme de exprimare la Creative Fest, diverse food-truck-uri asigurând un meniu variat și potrivit oricărui gust, informează creart. Vizitatorii vor avea la dispoziție și un generos spațiu de lounge și chill out, unde se vor putea relaxa la umbră, pe fotolii puf sau pe iarbă.

Accesul la festival este liber și se face, începând cu ora 15.00, prin intrările A și B ale Romexpo.

Mai multe informații despre programul și activitățile festivalului se pot găsi pe pagina Facebook Creative Fest, pe pagina de Facebook creart și pe site-urile www.creativefest.ro și www.creart.ro.

Începând de sâmbătă, 23 iulie, Piața Ovidiu din Constanța aduce Concertele Verii Summerkiss și artiștii momentului din România timp de patru weekend-uri consecutive de concerte live, informează un comunicat al Asociației Litoral Delta-Dunării.

Cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști ai momentului din România vor concerta live în Piața Ovidiu în patru concerte organizate de Kiss FM și Asociația Descoperă Constanța, pe o scenă de mari dimensiuni, cu unul dintre cele mai performante sisteme de sonorizare din România, precizează comunicatul.

Proiectul Summer Live Concerts ajunge pentru prima dată la Constanța, iar prima sesiune nocturnă, cea de sâmbătă, 23 iulie, programată între orele 20.00 și 23.00, îi va aduce pe scenă pe Smiley, Adi Sână Akcent, Alex Velea, Feli, Cabron band și Mihail.

* Evenimentul „Târg de vară până-n seară”, organizat de Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, are loc de vineri, 22 iulie, până duminică, 24 iulie, între orele 10.00-19.00

Vizitatorii pot degusta și târgui colaci și tot felul de cofeturi, plăcinte boierești, turtă dulce și covrigi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, țuică și fructe și legume proaspete de sezon, fac cunoscut organizatorii într-un comunicat.

Vor fi și ceaune cu mâncăruri pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene: sărmăluțe în varză nouă, fasole cu ciolan și tochitură cu mămăliguță.

De asemenea, meșteri populari și artizani din toate zonele țării vor expune: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce și ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii, zgărdane, obiecte realizate din lână și croșetate, casete și cutii, broșe și vestimentație, obiecte din lemn și sticlă.

În curtea interioară, negustorii își așteaptă clienții într-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănești, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane etc.).

Intrarea la târg este liberă și accesul se face prin Intrarea Monetăriei nr 3.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Municipiul din România în care coreenii vor să investească masiv. Drumurile și căile ferate vor fi îmbunătățite
Capital.ro
Lege pentru șoferii din România. PROPRIETARII de mașini trebuie să se prezinte la RAR
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Reguli noi pentru românii care trec granița! Timp de 2 ani trebuie să faceți asta!
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile l-au reținut pe unchiul acesteia
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini dramatice cu prinderea suspectului care ar fi ucis-o pe fetița de 8 ani din Botoșani
substantial.ro
Tragedie în Codăești: Tineri îndrăgostiți pier pier viața într-un accident rutier cu doar câteva zile înainte de nuntă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'