Dezvăluiri explozive ale unui fost fotbalist britanic: Am fost abuzat sexual

Andy Woodward, fost jucător profesionist de fotbal în Anglia, s-a hotărât să vorbească acum, la 43 de ani, despre abuzurile la care a fost supus în perioada junioratului, pe când avea doar 11 ani.

16 nov. 2016, 11:47
Dezvăluiri explozive ale unui fost fotbalist britanic: Am fost abuzat sexual

Abia acum, după 32 de ani, Andy Woodward s-a simţit capabil să dezvăluie ororile copilăriei sale şi să se elibereze de povara acestui secret care i-a marcat viaţa, după cum relatează The Guardian.

Pe când avea 11 ani el a încăput pe mâinile antrenorului pedofil Barry Bennell, care în 1998 avea să fie condamnat la 9 ani de închisoare tocmai pentru abuzuri sexuale asupra minorilor. Cei mai mulţi dintre copiii abuzaţi nu au ajuns fotbalişti profesionişti din cauza traumelor şi chiar Andy Woodward a trebuit să abandoneze fotbalul la 29 de ani, măcinat psihic de ororile suferite.

Viața mea a fost distrusă până la vârsta de 43 de ani„, spune Woodward. „Dar oare câți alţii nu suferă în continuare? Sunt poate sute de copii, acum adulți, care încă mai trăiesc cu acea frică îngrozitoare„, adaugă el.

Andy mai povesteşte că după tot coşmarul îndurat, pe când avea 14 ani, antrenorul pedofil Bennell a început să aibă o relaţie cu sora sa, în vârstă de 16 ani. „El era cu mult mai în vârstă decât ea şi la început nu a vrut ca oamenii să afle. M-a ameninţat că nu voi mai juca fotbal niciodată dacă voi spune cuiva vreun cuvânt despre asta. Eram speriat de moarte. Mai târziu, când relaţia dintre ei a devenit publică, el venea în fiecare duminică la noi la masă şi glumea cu părinţii mei„, spune Andy. Nunta a avut loc în 1991 și Woodward, atunci în vârstă de 18 ani, a trebuit să treacă prin calvarul infernal de a-l vedea drept cumnat pe omul care l-a abuzat ani de zile.

Andy Woodward avea 24 de ani şi juca pentru Bury atunci când Bennel a fost închis.