DEZVĂLUIRI INCREDIBILE în dosarul traficului de sânge. Medic condamnat la 11 ani de închisoare

Dezvăluiri incredibile au ieşit la iveală în cazul medicului din Ialomiţa care făcea trafic cu sângele donatorilor. Potrivit procurorilor, doctoriţa vindea flacoanele ca la piaţă, iar preţul era stabilit în funcţie de grupele sanguine. Medicul a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

05 ian. 2017, 09:19
DEZVĂLUIRI INCREDIBILE în dosarul traficului de sânge. Medic condamnat la 11 ani de închisoare

Judecătoria Slobozia a dat primele sentințe în dosarul sângelui vândut ca la piață de șeful și asistentele Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomița, în 2014. Cristiana Stoian, medicul-șef al instituției, a fost condamnată la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Într-un singur caz, care vizează una dintre asistente, magistrații au dispus achitarea, potrivit independentonline.ro.

Ancheta la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița a început în vara anului 2014, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au descins în sediul instituției. Organele judiciare au pus-o sub acuzare pe Cristiana Stoian, medicul-șef al unității, alături de alte opt dintre asistentele sale.

Cadrele medicale au fost urmărite penal pentru că au vândut în mod ilegal sângele recoltat donatorilor. În funcție de grupa solicitată, prețul unui flacon varia între 50 și 150 de lei. În cursul anchetei, procurorii au reținut în cazul Cristianei Stoian peste 70 de infracțiuni de «abuz în serviciu» sau «fals intelectual». Într-un singur caz, care vizează una dintre asistente, magistrații au dispus achitarea. Sentința dată la Judecătoria Slobozia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Citeşte şi Stenograme CUTREMURĂTOARE în dosarul traficului de sânge: „Sunt de culoare… Nu-i trebuie sânge!”