Dieta cu salate – slăbeşti 5 kilograme în 7 zile

Dacă vrei să te hrănești sănătos sau vrei să slăbești, salatele sunt ideale. Vei obține doza zilnică recomandată de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, în timp ce vei scăpa de câteva kilograme în doar o săptămână.

15 iun. 2017, 08:16
Dieta cu salate – slăbeşti 5 kilograme în 7 zile

De ce dieta cu salate:

Sunt gustoase

Poți face orice combinație dorești. Există multe rețete pentru orice gust, iar ingredientele sunt ușor de găsit. Poți adăuga legume, fructe, nuci, diverse condimente.

Conțin puține calorii

Salatele sunt sățioase, iar o porție are aproximativ 200 de calorii. De exemplu, salata verde conține o cantitate mare de fibre și apă, iar spanacul are fier, proteine, vitamine și foarte puține calorii.

Sunt sănătoase și se prepară rapid

Ingredientele trebuie doar cumpărate, spălate, tăiate și puse într-un bol. La final trebuie să prepari dressingul. Însă, ai grijă la sosurile pe care le alegi. Evită grăsimile saturate, iar legumele și fructele trebuie să fie proaspete. 

Sunt surse bogate de vitamine și proteine

Legumele sunt surse importante de calciu, fier, vitamine. Iar dacă le combini cu piept de curcan sau de pui la grătar, vei crește doza de proteine. Prin urmare, alegerea corectă a ingredientelor și combinarea lor sunt importante.

Dressingul sau sosul potrivit

Evită sosurile din comerț. Dacă vrei să adaugi un dressing peste salată, alege uleiul de măsline, oțetul de cidru de mere, sucul de lămâie și condimente, precum piper, rozmarin, sare, oregano, pătrunjel sau usturoi tocat, pentru o aromă și mai delicioasă.

Ingrediente de evitat în dietă

Evită maioneza, ketchup-ul, precum și ficatul de rață, brânza sărată, brânza de capră, crutoanele, șunca.

Pentru a face aceste salate delicioase, ar trebui să ții cont de următoarele:

– Alege întotdeauna ingrediente proaspete și de sezon;

– Prepară salata chiar înainte de a o mânca, nu cu o zi înainte;

– Începe întotdeauna prin a pune peste ingredientele din bol: sarea (dacă adaugi sau nu), apoi sucul de lămâie sau oțetul de cidru de mere, și în cele din urmă, uleiul. Dacă mai întâi pui uleiul, legumele își vor schimba aspectul și vor căpăta un gust ciudat.

– Dacă îți este foarte foame, alege să combini mai multe feluri de legume pentru a te sătura, dar să păstrezi totuși același număr de calorii consumate.

– Dacă vrei să adaugi în salată ingrediente care trebuie preparate: fasole verde, fructe de mare, carne de pui, pește etc., mai întâi prepară-le și lasă-le să se răcească, și le adaugi la final.

Idei de rețete de salate:

– Salată cu avocado

– Salată cu portocală

– Salată cu piept de curcan și morcovi

– Salată cu sfeclă roșie

– Salată cu spanac și creveți 

Băutura care te scapă de grăsimea abdominală