Distrigaz, despre groapa în care a murit poliţistul: Semnalizarea era făcută conform legii

Semnalizarea locului unde s-a produs accidentul de motocicletă, în care și-a pierdut viața polițistul din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, a fost realizată conform dispozițiilor legale în vigoare, cu bariere de protecție, panouri de semnalizare/presemnalizare, semne de circulație, balize cu lumină intermitentă și bandă galbenă de avertizare, precizează reprezentanții companiei Distrigaz Sud Rețele, într-o declarație transmisă, vineri, la solicitarea AGERPRES.

23 oct. 2015, 11:07
Distrigaz, despre groapa în care a murit poliţistul: Semnalizarea era făcută conform legii

‘În zona străzii Șerban Vodă, intersecție cu Calea Plevnei, în data de 20 octombrie, angajații firmei subcontractate de către Distrigaz Sud Rețele, SG General MPM Impex SRL, executau lucrări de excavație în vederea remedierii unui defect depistat pe rețeaua de distribuție a gazelor naturale. La momentul producerii accidentului, la fața locului, erau prezenți angajații firmei subcontractate menționate care finalizau operațiunile prevăzute pentru ziua respectivă și urmau să-și încheie programul de lucru. Menționăm că semnalizarea șantierului este obligația firmei subcontractate și că aceasta a fost realizată conform dispozițiilor legale în vigoare: bariere de protecție, panouri de semnalizare/presemnalizare, semne de circulație, balize cu lumina intermitentă și banda galbenă de avertizare’, afirmă reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, potrivit Agerpres.

Aceștia precizează că, în prezent, colaborează cu instituțiile abilitate pentru a le pune la dispoziție toate informațiile necesare solicitate pentru derularea anchetei în curs.

De asemenea, reprezentații distribuitorului de gaze subliniază că lucrările respective au fost anunțate atât către Primăria Municipiului București, cât și către Brigada de Poliție a Municipiului București. Lucrările au fost finalizate în data de 21 octombrie, conform ‘Avizului de intervenție în domeniul public’ emis de către Primăria Capitalei.

‘Lucrările necesare în vederea remedierii defectelor identificate pe rețeaua de distribuție sunt executate în baza ‘Avizului de intervenție în domeniul public’ emis de către Primăria Municipiului București. Distrigaz Sud Rețele, în calitate de operator al sistemului de distribuție, are obligația de a asigura exploatarea rețelei de distribuție în condiții de siguranță. În acest sens, compania are dreptul de a interveni pentru remedierea defectelor identificate pe rețeaua de distribuție în orice moment, dacă situația o impune. Pe raza Municipiului București, pentru intervențiile în domeniul public, lucrările necesare sunt anunțate către Primăria Municipiului București și Brigada Rutieră București‘, explică reprezentanții Distrigaz Sud Rețele.

Totodată, compania precizează că, în cazul în care lucrările de remediere sunt de o mai mare complexitate, se poate solicita prelungirea termenului solicitat inițial pentru finalizarea lucrărilor respective.

Intervențiile realizate de către Distrigaz Sud Rețele asupra rețelei de distribuție se realizează în trei etape. Astfel, prima etapa constă în decopertarea asfaltului și efectuarea lucrărilor necesare de excavație pentru a putea interveni fizic asupra rețelei de distribuție, lucrările fiind efectuate de firme subcontractate de către Distrigaz Sud Rețele. În cea de-a doua etapă se trece la remedierea defectului identificat pe rețeaua de distribuție de către angajații Distrigaz Sud Rețele, conform normelor tehnice în vigoare și, nu în ultimul rând, a treia etapă constă în readucerea covorului asfaltic la starea inițială, acțiune realizată după remedierea defectului tehnic, de către firmele cu care există un contract în vigoare.

Un polițist de la Brigada Rutieră București, aflat în misiune, a murit, marți seara, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă din carosabil.

Citeşte şi Un alt poliţist a fost implicat într-un accident în timp ce însoţea coloana oficială a lui Oprea

Poliția Capitalei a anunțat, joi, că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit Poliției Capitalei, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Poliția Capitalei menționează că toate circumstanțele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal aflat în competența procurorilor.