ATENTAT dejucat de 1 Decembrie. Dragnea: Există o recrudescenţă a terorismului, sper că a fost un caz IZOLAT

Şeful PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, la România TV că mulţumeşte SRI şi DIICOT pentru felul în care au dejucat atentatul pe care voia să-l pună la cale, de Ziua Naţională, un român de etnie maghiară, membru al unei organizaţii extremiste ungare.

01 dec. 2015, 20:19
ATENTAT dejucat de 1 Decembrie. Dragnea: Există o recrudescenţă a terorismului, sper că a fost un caz IZOLAT

„De ceva timp, din păcate, vedem în toată lumea o recrudescență a violenței și a terorismului. Din păcate și la noi a apărut acest incident, dar pe de altă parte, este de datoria mea și a noastră, cred, să remarcăm modul în care SRI și DIICOT au acționat și să le mulțumesc, că merită lucrul acesta. Asta ne arată că, în continuare, aceste instituții din această zonă au nevoie de resurse umane, de resurse financiare, au nevoie și de legislație foarte clară, pentru că probabil și sper că incidentul din Transilvania este un incident izolat, nu face parte dintr-o situație mai complexă, dar, pe de altă parte, trebuie să ne pună pe gânduri. Vorbim şi despre protestele din stradă”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Un atentat a fost dejucat, marţi, la Târgu Secuiesc, de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Un român de etnie maghiară, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, la Parada de Ziua Naţională organizată la Târgu Secuiesc.