Dragnea îi răspunde lui Ponta: Ce trebuie să facă partidul? Să plecăm toţi? Rămâne avionul gol

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, referitor la criticile lui Victor Ponta şi ale altor social-democraţi, că el nu a înţeles că este „dictator”, ci că ia hotărârile „pe persoană fizică”, iar pe el nu „îl supără” aceste reproşuri deoarece sunt „foarte sănătoase”.

01 mart. 2017, 12:35
Dragnea îi răspunde lui Ponta: Ce trebuie să facă partidul? Să plecăm toţi? Rămâne avionul gol

Întrebat dacă este un „dictator”, în condiţiile în care în partid i s-a reproşat că ia deciziile de unul singur, Liviu Dragnea a spus că el a înţeles că i se reproşează că ia hotărârile „pe persoană fizică”.

„Eu cred că am luat deciziile cu consultare largă atât în Comitetul Executiv Naţional, cât şi în grupurile parlamentare. Dar nu am înţeles că sunt dictator, am înţeles că le-am luat pe persoană fizică. Suntem totuşi în situaţia în care după un an bun pentru partid în care au fost rezultate la alegerile locale bunicele, la alegerile parlamentare – bunicele, s-a reuşit cu greu să fim primul partid, singurul care a achitat sediul de partid. Suntem la guvernare, avem 85% dintre parlamentari”, a completat liderul PSD.

Dragnea a susţinut că „partidul este foarte deschis, funcţionează”.

„Nu cred că e o opinie generală în partid, dimpotrivă, am văzut că, aşa într-un stil dictatorial şi pe persoană fizică, toate organizaţiile judeţene s-au exprimat prin vot deschis, în unanimitate, susţinerea pentru Guvern şi pentru mine”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că pe el nu îl supără aceste critici care sunt „foarte sănătoase”.

Întrebat de ce nu se mai ţin şedinţele BPN al PSD, Liviu Dragnea a precizat că, de săptămâna viitoare, va avea loc din nou şedinţa Biroului Permament Naţional, scrie News.ro.

„Am stabilit ca de săptămâna viitoare, de marţi, în weekend o să fiu în Israel, şi o să vin luni noaptea. De marţi, o să începem să facem şi BPN-uri”, a răspuns preşedintele PSD.

Citeşte şi: Dragnea: Orice critică din partea lui Victor Ponta e sănătate curată pentru mine. Nu cred că va pleca din PSD

În ceea ce priveşte situaţia lui Victor Ponta, care a lansat o serie de critici la adresa sa, Dragnea a spus că acesta va fi şeful delegaţiei române la OSCE şi nu are de unde să ştie dacă îl va critica şi de acolo.

„Am discutat cu dumnealui lucrul ăsta, şeful delegaţiei române la OSCE. Este o delegaţie importantă şi un post foarte important pentru România. Eu i-am propus această variantă şi a fost de acord cu ea. Nu am de unde să ştiu asta (dacă îl va critica de la OSCE – n.r.), noi nu negociem asta. Fiecare mă poate critica de oriunde. Pe sistemul ăsta de comunicare modern, te poate critica oricine de oriunde”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Chestionat dacă Victor Ponta nu mai este relevant ca mesaj pentru partid, Liviu Dragnea a spus: „Este foarte relevant, numai că ce trebuie să facă partidul? Să plecăm toţi? Rămâne avionul gol”.

Citeşte şi:  Ponta: Dacă nu conduce un singur om Guvernul, acesta se prăbuşeşte. Guvernul Grindeanu are deja patru piloţi

Am vazut si am criticat Guvernul „Ciolos” unde mansa a fost impartita in mod haotic de Presedintele Iohannis cu Premierul Ciolos si cu „Sistemul” – deja 3 piloti !!! Catastrofa era previzibila si inevitabila!
Acum vad Guvernul „Grindeanu” (pe care l-am votat si al carui succes m-ar face foarte fericit si linistit) cum are deja 4 piloti ! Langa Premier trage de mansa cu toata puterea si presedintele Iohannis (instalarea cu forta in capul mesei de la Palatul Victoria sau somatiile legate de buget sunt elemente evidente) / trage vizibil si Presedintele PSD, Liviu Dragnea (care nu doar ca a anuntat la inceput membrii Cabinetului, dar ii si coordoneaza direct si prezinta public toate lucrurile pozitive – cele negative le lasa pentru bietii ministri) / exista din ce in ce mai vizibil si public si a patra „mana” pe mansa – cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului Sef DNA ce ordonante sau legi trebuie sa adopte sau sa nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate sa fie Ministru sau Secretar de Stat – ba chiar si cate salarii se pot mari din ipoteticele si fantezistele „prejudicii” ( nu are rost sa va spun ca in 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!