DRAMA primului român care a făcut schimbare de sex. Din vedetă naţională, a ajuns un om al străzii

În urmă cu aproape 20 de ani, povestea ei făcea înconjorul unei Românii prea puţin pregătite pentru un caz ca al ei. Astăzi, drama ei mai înduioşează prea puţine suflete.

20 dec. 2013, 08:42
DRAMA primului român care a făcut schimbare de sex. Din vedetă naţională, a ajuns un om al străzii

Sorin Raţiu devenea, în urmă cu 19 ani, într-un spital din Bucureşti, Sorina Raţiu, în urma primei operaţii de schimbare de sex făcută în România, potrivit adevarul.ro.

Povestea Sorinei ţinea capul de afiş al tuturor ziarelor, iar fostul bărbat, transformat în sala de operaţii în femeie, a devenit peste noapte vedetă naţională. Astăzi, Sorina care zâmbea odinioară în faţa blitzurilor aparatelor de fotografiat e aproape de nerecunoscut. Are faţa schimonosită, s-a îngrăşat şi împarte o cameră mare cu alţi oameni ai străzii, în azilul de noapte de la Sibiu.

Sorina are faţa desfigurată cumplit după ce, în urmă cu câţiva ani, disperată să scape de părul nedorit, şi-a dat pe chip cu sodă caustică.

Aceasta îşi asumă decizia operaţiei şi o regretă enorm, şi spune că în adâncul sufletului tot bărbat se simte. „În sufletul meu eu mă simt tot ca un bărbat, că eu aşa m-am născut, dar faptul că m-au operat nu e vina lor, e vina mea, a fost decizia mea, eu m-am dus, am vorbit cu doctorul şi doctorul a zis „Măi, copile, ai să fii nenorocit, n-ai să fii nici femeie nici bărbat”, şi am ajuns rău”, mărturiseşte cu amărăciune Sorina.