EFdeN, casa solară a viitorului, deschisă pentru vizitatori GALERIE FOTO VIDEO

Casa inteligentă realizată de mai mulţi studenţi români poate fi vizitată de la sfârşitul lunii. EFdeN este o casă prietenoasă cu mediul şi vine cu o veste bună: nu există facturi lunare. Prototipul a fost amplasat la Facultatea de Instalaţii din Bucureşti, cu sprijinul GDF Suez şi va deveni centru de cercetare.

16 iun. 2015, 10:10

EFdeN este o locuinţă solară, 100% electrică, fără facturi lunare, deoarece energia necesară se obţine prin intermediul panourilor fotovoltaice.

„Suntem foarte bucuroşi să vă sprjinim în acest proiect. În inovaţie este important să fii dispus să munceşti mult şi să vii cu soluţii noi şi cred că sunteţi exemplul perfect pentru asta, aşa că vă felicit. Suntem foarte încântaţi să vă sprijinim pentru ca această casă să devină un centru de cercetare a condiţiilor de confort. Cu toţii avem nevoie de confort, vrem confort”, a declarat Eric Stab, CEO GDF Suez.

Casa va fi deschisă profesioniştilor şi publicului larg începând cu 30 iunie. Centrul de Cercetare a Condiţiilor de Confort îşi propune să reunească toate persoanele interesate de analizarea şi testarea aspectelor ce ţin de modalităţile inovatoare de construcţie sustenabilă, de confortul şi siguranţa locuinţei.