Efectul neaşteptat al sucului de ceapă asupra CREŞTERII părului

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este și un bun medicament, care tratează mai multe afecțiuni. De la tuse și infecții până la problemele cu căderea părului. Oamenii de știință au descoperit că în doar o lună se văd rezultatele.
Alina Costache
13 iun. 2016, 14:02
Efectul neaşteptat al sucului de ceapă asupra CREŞTERII părului

O cercetare a cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după patru săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% din participanții la studiu, care suferă din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătățire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre ei părul a început să se regenereze.

După ce îți speli părul în mod obișnuit și te clătești cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clătește-te. Firul de păr se va regenera și va căpăta o strălucire naturală. Substanțele active din ceapă stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr și accelerează creșterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariția firelor albe de păr.

Ajută și în caz de tuse

Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, fiind des recomandate și acum de medicii fitoterapeuți. Tuse, gripă, surmenaj, afecțiuni renale, infecții genitale, varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

În Evul Mediu, europenii consumau ceapă la scară largă, pentru gustul unic și pentru proprietățile terapeutice ale acestei legume. Printre calitățile medicinale apreciate la maximum în zilele noastre, se numără efecte: diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, antieumatismale, antiseptic, antiinfecțioase. Știai că sucul de ceapă are, culmea, și proprietăți afrodiziace?

Leac în crizele astmatice

Sucul de ceapă calmează crizele de astm bronșic, și aduce beneficii în tratamentul infecțiilor faringiene. Poți obține suc de ceapă cu storcătorul electric sau razi ceapa pe răzătoarea mică și o storci prin tifon steril. Indicat e să bei 100-200 ml de suc pe zi. De asemenea, poți face decoct din 2 lingurițe de ceapă tocată, la 200 ml de apă, pe care îl fierbi 5 minute.

Zilnic, bea 2 căni pe zi.

Acționează eficient și în varice

Ai circulația periferică deficitară și varice? Te ajută tot sucul de ceapă. De-a lungul timpului, acest remediu a dovedit calități deosebite în insuficiențele circulatorii periferice din diferite cauze, în special venoase. Sucul acționează favorabil asupra circulației sangvine de la nivelul membrelor inferioare. Remediul previne blocajele în fluxul de sânge, ceea ce duce la ameliorarea aspectului varicelor.

Poți consuma sucul de ceapă cu miere, pe care îl faci din 1 kg de ceapă roșie, stoarsă cu un storcător electric. Peste sucul obținut, adaugi 300 g  de miere și amesteci. Îl păstrezi într-un recipient de sticlă, la frigider, nu mai mult de o săptămână. Bei câte 50 ml înainte sau în timpul fiecărei mese principale, într-o cură de o lună.

Aceste remedii-minune stopează albirea prematură a părului. Descoperă-le aici.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Femeie dispărută în Indonezia găsită moartă în burta unui piton uriaș
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?