ELENA UDREA, adusă cu mandat la DNA. Procurorii o acuză de SPĂLARE DE BANI în Dosarul Microsoft VIDEO

Elena Udrea a fost adusă, joi, cu mandat la DNA. Anunţul a fost făcut chiar de liderul PMP pe pagina sa de Facebook. Potrivit România TV, Udrea a fost ridicată de pe stradă, din faţa casei sale, aceasta scriind pe pagina de socializare în drum spre DNA. Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 11.30. Potrivit România TV, Udrea este acuzată în Dosarul Microsoft de spălare de bani şi fals în declaraţii. Liderul PMP a părăsit sediul DNA după 4 ore.

29 ian. 2015, 09:08

ELENA UDREA a fost adusă cu mandat la DNA.

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi „cu mandat”) de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Elena Udrea, în jurul orei 11.00, pe Facebook.

UPDATE 15.50 Elena Udrea a părăsit sediul DNA după 4 ore de audieri. Aceasta a precizat că nu a dat declaraţii şi că a analizat dosarul. „Nu comentez un dosar care este în lucru”, a spus Udrea, în timp ce persoane, venite la sediul DNA, strigau „Ruşine!” şi „La puşcărie!”

UPDATE 15.30 Elena Udrea a refuzat să dea declaraţii, joi, la DNA, susţin surse judiciare, citate de România TV. Liderului PMP i s-au adus doar la cunoştinţă învinurile, iar aceasta a analizat documentele. Potrivit surselor citate, Udrea a spus că va reveni la DNA pentru a da declaraţii. Potrivit România TV, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla vineri. Udrea urmează să părăsească sediul DNA.

UPDATE 15.00 Elena Udrea este audiată de apoape 4 ore de procurorii anti-corupţie. Potrivit România TV, Elenei Udrea i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost pusă sub urmărire penală, aceasta fiind acuzată de spălare de bani şi de fals în declaraţii. Procurorii spun că ea ar fi ştiut de banii primiţi drept mită de Dorin Cocoş, ba, mai mult, ar fi ajutat la disimularea acestora. Procurorii mai susţin că Udrea şi-ar fi achitat împrumuturi cu o parte din banii primiţi mită de Cocoş, iar cu altă parte şi-ar fi cumpărat mai multe imobile pe care nu şi le permitea din veniturile înscrise în declaraţia de avere.

UPDATE 13.15 Potrivit România TV, Udrea l-a chemat la sediul DNA pe avocatul lui Traian Băsescu.

UPDATE 13.00 Alina Bica a fost adusă şi ea la DNA.

UPDATE 12.10 Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat că Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp la DNA. „Este adevărat că a fost citată (Elena Udrea – n.r.), pentru a fi audiată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp în Direcţia Naţională Anticorupţie. Nu este un dosar nou„, a spus Kovesi. Procurorul şef al DNA a adăugat că în acest moment nu pot fi date detalii cu privire la „calitatea procesuală” a Elenei Udrea.

UPDATE 12.00 Elena Udrea are calitatea de suspect şi este acuzată de procurorii anti-corupţie de spălare de bani şi fals în declaraţii, în Dosarul Microsoft, informează România TV. În cazul unei cereri de arestare preventivă, Parlamentul trebuie să dea aviz.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, acuzaţii DURE formulate de DNA. Udrea a fost trădată de DECLARAŢIA DE AVERE

 UPDATE 11.40 Udrea a ajuns la DNA, însoţita de un poliţist. Liderul PMP a spus că nu ştie de ce a fost citată cu mandat şi că, probabil, este vorba despre dosarul Microsoft. 

UPDATE 11.20 Potrivit România TV, Elena Udrea va fi audiată în Dosarul Microsoft, în care este pus sub acuzare fostul său soţ, Dorin Cocoş. Udrea a fost ridicată de o maşină a DNA, iar aceasta a scris pe Facebook de pe drum.

________________________________________________

Nu există încă informaţii în ce dosar va fi audiată Elena Udrea, însă ar putea fi vorba de Dosarul Microsoft sau de cel al retrocedărilor ilegale de păduri. Numele liderului PMP apare în ambele dosare.

Elena Udrea se numără printre numele denunţate de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, în Dosarul Microsoft.

Citeşte şi Gabriel Sandu, NOI DEZVĂLUIRI în Dosarul Microsoft. Acuzaţii grele la adresa liderilor PDL

Elena Udrea a mai fost audiată la DNA, în octombrie 2014, într-un dosar de corupţie al lui Gheorghe Ştefan Pinalti.

Candidat PMP la Preşedinţie la acea vreme, Udrea a fost audiată în calitate de martor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre un dosar în care Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ, este urmărit penal pentru că şi-a folosit influenţa pentru a direcţiona fonduri publice către comune care aveau contracte cu o firmă de-a sa. Fondurile publice proveneau de la Ministerul Dezvoltării, condus la vremea respectivă de Elena Udrea.

Miercuri seara, Elena Udrea a postat pe Facebook un mesja în care Elena Udrea vorbea de banii negri din campaniile electorale intră şi mulţi bani negri.

„Într-un moment în care toată clasa politică tace, fiecare politician gândindu-se că poate trece neobservat, cred că tot ce se întâmplă, lucrurile pe care le aflăm din mărturiile celor implicaţi în cauze penale ar trebui, dimpotrivă, să provoace ample dezbateri, făcute fără ipocrizie şi cu scopul de a rezolva într-adevăr o criză a societăţii, pe care o vedem devoalată în toată amploarea ei”, scria Elena Udrea.

„Spun de ani de zile că modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale generează corupţie şi că trebuie schimbată legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni şi oameni de afaceri care nimeresc într-o cauză mai simplu de dovedit de procurori nu rezolvă nici pe departe problema. Soluţia nu este isterizarea unor jurnalişti şi analişti pe la televizoare, cei mai mulţi dintre aceştia fiind plătiţi fix din aceiaşi bani, nu critica ipocrită făcută de-a dreptul greţos de politicieni care procedează fix la fel, doar că ei încă nu au fost întrebaţi de procurori. Soluţia reală este recunoaşterea realităţii şi schimbarea regulilor, cu consensul tuturor. Al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar şi al alegatorilor care primesc cu bucurie orice pungă în campanie. Aceştia trebuie să ştie că punga nu este plătită de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, făcuţi cu încălcarea legii”, încheie fostul ministru al Turismului.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea,DENUNŢ pe Facebook: Punga de campanie nu este plătită de politicieni din salariu, ci cu bani negri