Elevii încep să se drogheze la 12-13 ani. Unul a mers drogat chiar la evaluarea naţională la matematică

Consumul de etnobotanice în rândul elevilor din Constanţa este în creştere, iar vârsta consumatorilor în scădere. În prezent, frecvent, prima ţigară cu etnobotanice este fumată la 12 sau 13 ani. Autorităţile responsabile au demarat un amplu proiect pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 10:07
Elevii încep să se drogheze la 12-13 ani. Unul a mers drogat chiar la evaluarea naţională la matematică

Deşi nu mai există „magazine de vise„, fenomenul etnobotanicelor nu a dispărut, scrie cugetliber.ro. Etnobotanicele sunt la fel de accesibile, căci pot fi achiziţionate cu uşurinţă de pe Internet şi, mai ales, la preţuri scăzute.

Citeşte şi ÎNGRIJORĂTOR. Adolescenţii se droghează cu SIROP DE TUSE

„Avem, în cadrul centrului, elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, la consiliere, pentru că au început să consume substanţe psihoactive. S-a constatat că în jurul acestei vârste şcolare începe consumul de substanţe interzise, din mai multe motive: preţul scăzut şi accesul facil la substanţe, lipsa de supraveghere, educaţie şi informare cu privire la efectele nocive a consumului de droguri„, a precizat cms. Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Citeşte şi Elev de liceu, direct la spital din cauza ETNOBOTANICELOR

De altfel, se pare că inclusiv la evaluarea naţională la matematică, desfăşurată miercuri, 19 februarie, o profesoară din Constanţa a anunţat că are suspiciuni că unul dintre elevi s-ar fi aflat sub influenţa substanţelor psihoactive. „Semnalele” care i-au atras atenţia profesoarei au fost faptul că era foarte agitat, avea privirea tulbure, dar nu s-a putut concentra să aştearnă măcar un rând pe hârtie.