Eugen Nicolăescu: Eu cred că un singur preşedinte înseamnă că mergem pe drumul pe care, în majoritatea lui, PNL îl doreşte

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, din punctul său de vedere, un singur preşedinte înseamnă că liberalii merg pe drumul pe care, în majoritatea lui, PNL îl doreşte.

29 sept. 2016, 11:05
Eugen Nicolăescu: Eu cred că un singur preşedinte înseamnă că mergem pe drumul pe care, în majoritatea lui, PNL îl doreşte

Eugen Nicolaescu a spus că Alina Gorghiu este, deocamdată, singura care este cu acte în regulă în fruntea partidului, iar Biroul Politic va spune dacă se va merge cu un singur preşedinte până la congres.

 Acesta a făcut o rememorare a unei acţiuni la care a participat în luna august, la conferinţa de alegeri de la Sectorul 3.

Am spus sălii de aproximatv 500 de oameni că la Sectorul 3 partidul se poate lăuda în faţa altor filiale că s-a încheiat fuziunea şi o sală întreagă a aplaudat că fuziunea s-a încheiat. Acesta este obiectivul fundamental al PNL, să se vadă că fuziunea s-a încheiat, pentru că partidul se poate mobiliza pentru alegerile parlamentare”, a spus Nicolăescu. 

În opinia sa, obiectivul fundamental al PNL trebuie să fie acela de a se vedea că fuziunea s-a încheiat, pentru că în acest fel tot partidul se poate mobiliza pentru cel mai important eveniment al acestui an, alegerile din 11 decembrie.

CITEŞTE ŞI Vasile Blaga: O să ţin colegii aproape. Partidul o să rămână puternic şi unit

”Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că un singur preşedinte înseamnă că mergem pe drumul pe care în majoritatea lui PNL îl doreşte. Din păcate, demisia domnului Blaga ne duce mai repede la o asemenea formulă. Vreau să vă aduceţi aminte că tot PNL a hotărât de câteva luni încoace să facă la fiecare organizaţie judeţeană conduceri unice şi astăzi avem la toate organizaţiile judeţene conduceri unice. A rămas această bucăţică la nivel central. Această conjunctură dificilă pentru PNL poate ne duce mai repede să atingem acest obiectiv, să ajungem până la Congres. Eu cred că 99% din membrii PNL cred într-un singur partid”, a afirmat Nicolăescu.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, specialiştii în Statut şi în legislaţie din partid vor spune dacă se va opta pentru această soluţie.

Biroul Politic va spune dacă mergem cu un singur preşedinte de acum înainte până la viitorul congres, atunci colegii noştri care vor evalua Statutul sau legislaţia ne va spune se poate sau nu se poate”, a explicat el.

Întrebat dacă  Alina Gorghiu este potrivită să fie preşedinte unic al PNL, Nicolăescu a răspuns: ”Deocamdată, este singura care este cu acte în regulă în fruntea partidului”.

Eugen Nicolăescu a menţionat că nu crede că mai este timpul necesar să se facă o modificare de Statut care să fie înregistrată la Tribunal şi să treacă prin toate etapele de contestaţie.

”Nu cred că avem acest timp la dispoziţie. Deci, trebuie să găsim în interiorul Statutului şi prevederilor statutare sau dacă este nevoie de schimbări atât de mici care să nu presupună schimbări care să ne complice viaţa”, a mai spus Nicolăescu.