Facebook ş-a crescut veniturile cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari

Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul al doilea, la 6,44 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, susţinute de aplicaţiile pentru dispozitive mobile şi concentrarea pe conţinut video, care au atras noi furnizori de publicitate, iar acţiunile companiei au atins un nivel record în urma informaţiilor, relatează Reuters.

28 iul. 2016, 06:21
Facebook ş-a crescut veniturile cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari

Operatorul reţelei de socializare are peste 1,7 miliarde de utilizatori pe lună, cu mult peste cei ai companiilor concurente.

Profitul net al Facebook a urcat de aproape trei ori, de la 715 milioane de dolari în urmă cu un an la 2,05 miliarde de dolari.

Acţiunile Facebook au atins cel mai ridicat nivel de la listarea companiei, în 2012, fiind tranzacţionate ulterior în creştere cu peste 5%. ”Facebook a arătat că poţi fi un gigant şi să şi inovezi. Ce funcţionează foarte bine este trecerea foarte rapidă de la desktop la mobilitate. Aceasta a fost cea mai mare problemă atunci când s-au listat”, a declarat Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategy.

Facebook se adaptează mai bine la tranziţia către servicii mobile şi video decât operatorul concurent Twitter, care a raportat miercuri cea mai lentă creştere a veniturilor trimestriale din ultimii trei ani.

Veniturile din publicitate mobilă ale Facebook au reprezentat 84% din veniturile totale din publicitate ale companiei, comparativ cu 76% în urmă cu un an.

Astfel, veniturile totale din publicitate au avansat cu 63%, la 6,24 miliarde de dolari, fiibnd peste estimările analiştilor, de 5,8 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare a pieţei FactSet StreetAccount.

Numărul utilizatorilor lunari activi a atins 1,71 miliarde, la 30 iunie, comparativ cu 1,49 miliarde în intervalul similar al anului trecut.

Timpul petrecut de utilizatori pe aplicaţii Facebook, Instagram şi Messenger a crescut cu un ritm de două cifre, a declarat directorul general al companiei, Mark Zuckerberg.

Directorul financiar David Wehner a spus la rândul său că regiunea Asia-Pacific, în special India, este una dintre cele mai promiţătoare pentru Facebook.