FC Braşov a intrat în FALIMENT. Vezi sentinţa TRIBUNALULUI

FC Brașov, grupare înființată în 1939, a intrat în faliment. Echipa care a jucat aproape 50 de sezoane în Liga 1 şi care a lansat jucători ca Stere Adamache, Nicolae Pescaru, Marius Lăcătuş, Tibor Selymes şi Gabor Gerstenmajer, nu mai există.

28 sept. 2017, 05:24
FC Braşov a intrat în FALIMENT. Vezi sentinţa TRIBUNALULUI

FC Braşov, care a purtat mai multe denumir, ca Steagul, Metalul Steagul Roşu, Energia Steagul Roşu sau FC Muncitoresc Braşov, a fost unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România. FC Braşov este cel mai cunoscut nume al unei echipe de fotbal a judeţului şi oraşului Braşov. De asemenea, a fost prima echipă românească de fotbal ce a reuşit să câştige un trofeu internaţional, Cupa Balcanică, în anul 1961.

Iată comunicatul Tribunalului.

„Admite cererile formulate de administratorul judiciar CITR FILIALA BRAȘOV SPRL și de căƒtre creditorii: AJFP BRAȘOV, BARNA DANIEL- IONUȚ, CIOCĂLTEU ALEXANDRU CRISTIAN, STRĂUȚ BOGDAN-ADRIAN, AGANOVIC ADNAN, CRISTEA VIRGIL CĂLIN, LEKO MISLAV, MARINESCU ANDREI DANIEL și MUTU DANIEL și în consecință In baza art.145 al.1 lit. A pct. c, lit. C și art. 75 alin. 4 din Legea nr.85/2014 Dispune intrarea în procedura falimentului a debitorului SC FOTBAL CLUB BRAȘOV SA.

Numește în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvențムROVIGO SPRL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.64 din Legea nr.85/2014. Stabilește onorariul provizoriu al lichidatorului judiciar la suma de 3.000 lei pentru întreaga procedurムși un onorariu de succes de 8% din sumele distribuite în procedurăƒ. In temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixeazムtermenul maxim de predare a gestiunii căƒtre lichidatorul, împreunムcu lista actelor și operațiunilor efectuate dupムdeschiderea procedurii la data de 06.10.2017. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru efectuarea mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvențăƒ.

Fixează termenul limitムpentru depunerea cererilor creanțelor născute în cursul procedurii la 8.11.2017.

Fixeazムtermenul limitムpentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea și publicarea tabelului suplimentar al creanțelor la 06.12.2017.

Fixeazムtermenul limitムpentru întocmirea și publicarea tabelului definitiv consolidat al creanțelor la 10.01.2018. In temeiul art.151 din Legea nr.85/2014.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare. Stabilește termen de judecată la data de 10.01.2018. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunțatムîn ședința publică, azi, 27.09.2017″.

FC Brașov a intrat în faliment, dar alte două echipe se bat să-i ia locul. AS SR Brașov și ACS Steagu Roșu Brașov se bat în Liga 4 Brașov pentru promovare și pentru dreptul de a fi recunoscute oficial drept adevărata continuatoare a echipei intrate în faliment.