FED CUP. Adversar de top pentru România în barajul de accedere în Grupa Mondială I

Romania a învins Canada, cu 3-1, în întâlnirea disputată la Cluj-Napoca în Grupa Mondială II şi s-a calificat pentru barajul de accedere în grupa Mondială I.

11 feb. 2018, 21:01
FED CUP. Adversar de top pentru România în barajul de accedere în Grupa Mondială I

Romania va juca pentru un loc in grupa de elita cu una dintre Belarus, Elvetia, Belgia sau Olanda. Aceste patru echipe au pierdut in primul tur al Grupei Mondiale principale:

Belarus – Germania 2-3
Cehia – Elvetia 3-1
Belgia – Franta 2-3
Olanda – SUA 0-3

ITF a apublicat, luni, clasamentul actualizat al Cupei Federaţiei. România a urcat un loc, până pe 10, insuficent pentru a deveni cap de serie la tragerea la sorţi de marţi, de la ora 12>00.

În urna capilor de serie vor fi Belarus (locul 4), Elveţia (6), Olanda (7) şi Belgia (9). În cealaltă urnă vor fi România (10), Slovacia (11), Italia (12) şi Australia (13).

Cu Belarus (Victoria Azarenka, Aliaksandra Sasnovici şi Arina Sabalenka, jucătoarele cele mai bune), gazda unei posibile viitoare întâlniri va fi stabilită prin tragere la sorţi, la fel cu Olanda (Richel Hogenkamp, Arantxa Rus şi Kiki Bertens). Cu Elveţia (Timea Bacsinszky şi Belinda Bencic), România va evolua acasă, iar cu Belgia (Elise Mertens, Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvank, Yanina Wickmayer), în deplasare.

ROMANIA – CANADA 3-1: Victorie lejeră în Fed Cup. Urmează barajul de promovare în Grupa I Mondială

Romania isi afla marti adversara din barajul pentru calificarea in Grupa Mondiala I a Fed Cup. Intalnirea din baraj va avea loc pe 21 si 22 aprilie.