Fenomen neobişnuit în Norvegia: Temperatura a crescut cu 45 de grade în doar două zile

Temperatura din Kautokeino, nordul Norvegiei, a crescut cu 45 de grade, de la minus 40 de grade Celsius la plus 5 grade Celsius, în doar 42 de ore, un fenomen neobişnuit, potrivit ziarului local adressa.no.

16 dec. 2013, 12:31
Fenomen neobişnuit în Norvegia: Temperatura a crescut cu 45 de grade în doar două zile

Schimbarea enormă de temperatură a avut loc de luni până miercuri, săptămâna trecută, potrivit ziarului norvegian. Institutul Meteorologic a anunţat înainte că un val de aer cald din Insulele Canare va creşte temperaturile cu până la 20 de grade în anumite zone ale ţării.

În nordul Norvegiei se aştepta o creştere a temperaturilor între 10-20 de grade.Este neobişnuit să aibă loc schimbări atât de mari de temperatură în Kautokeino, într-un interval atât de scurt de timp”, a declarat meteorologul Gunnard Nord, de la Departamentul Meteorologic.

În Kautokeino era foarte frig, fiind aproape minus 40 de grade Celsius. Cerul senin a fost acoperit de nori, iar temperatura a crescut până la minus 13,3  grade Celsius în dimineaţa următoare, din cauza valului de căldură din Canare. În doar câteva ore, temperatura a crescut foarte mult. Joi după amiază erau deja 4 grade Celsius, ceea ce înseamnă o diferenţă de circa 40 de grade. „Este o situaţie specială”, a mai spus Nord.

Citeşte şi Record absolut de temperatură: Minus 93,2 grade Celsius. Află care este cel mai rece loc de pe Pământ