Fetiţa din Vaslui care a fost hrănită numai cu pufuleţi şi ceai, adoptată de medici. Ce decizie a luat tatăl lui Flori

Fetiţa care la patru ani cântărea doar şase kilograme începe o viaţă nouă. Tatăl natural şi-a dat acordul pentru ca Florentina să fie adoptată. Este vestea pe care familia de doctori care a salvat-o o aştepta de doi ani.

01 feb. 2016, 12:46

Flori, fetiţa care a fost hrănită până la vârsta de 4 ani doar cu pufuleţi şi ceai, va fi înfiată de o familie de doctori din Iaşi care a îngrijit-o în ultimii doi ani. Când a ajuns la spital, fetiţa era mai mult moartă dect vie. Fetiță a fost adusă în comă de la Vaslui la Iași, complet deshidratată și cântărind doar 4 kilograme. Acum este veselă şi plină de energie.

„Mi-e dor, dar ce să fac de-acum. Dacă am dat-o, am semnat. Lasă, poate are şi ea un viitor mai bun. Să-şi vadă de viaţa ei de-aici încolo”, a spus tatăl Florentinei.

TRANSFORMARE ULUITOARE. Uite cum arată acum fetiţa subnutrită care era hrănită doar cu pufuleţi

Bărbatul s-a convins până la urmă că Florentina va trăi mai bine în familia doctoriţei din Iaşi care a îngrijit-o în ultimii doi ani. Şi-a dat acordul şi în faţa inspectorilor de la Protecţia Copilului.

Bunica fetiţei a fost cea care l-a sfătuit pe tată să ia această decizie. Cu lacrimi în ochi, bătrâna a mărturisit că îi e dor de nepoată. „Dacă domnul doctor cu doamna au îngrijit-o şi e bine fata, poate capătă şi ea un viitor. L-am sfătuit şi noi să o lase. Eu o să o mai văd oare?”, a spus bunica Florentinei.

Citeşte şi: Vrei să adopţi un copil? Procedura este greoaie, implică timp, MULTE DOCUMENTE, evaluări sociale şi psihologice

Acum, Florentina a împlinit şase ani şi a fost sărbătorită de medicii care i-au salvat viaţa. A primit cadouri şi i s-a cântat la mulţi ani. Nici florentina nu s-a lăsat mai prejos. Copila care în urmă cu doi ani nu vorbea deloc, acum le-a mulţumit tuturor şi le-a spus poezii.

„Este un moment deo­sebit pentru noi să o sărbătorim pe Flori, copilul care, dacă dăm filmul înapoi, o vedem ajungând aici în comă, subnutrită, şi fără să ştie să vorbească. Cântărea atunci 5 kilograme – cât un bebeluş – şi avea pro­bleme motorii şi neurologice”, a spus profesorul Marin Burlea, şeful Secţiei de Gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Micuţa nu mai are nici probleme neurologice iar după doar câteva luni a început să meargă pe picioarele ei. Traumele prin care a trecut au marcat-o însă atât de mult, încât atunci Flori prefera să doarmă cu castronelul de mâncare lângă ea, să aibă şi pentru a doua zi.

Acum este un copil normal care a recuperat foarte mult. Când ne vizitează la spital, merge în salonul în care a fost internată, la pătuţul în care a stat. Florentina merge la grădiniţă, unde s-a acomodat foarte bine. Ce­ea ce nu înţelegem noi este faptul că familia medicului rezident care o are în plasament nu o poate adopta din cauza tatălui, care nu-şi dă acordul pentru adopţie. De ce statul trebuie să întrebe un tată care nu şi-a dat interesul niciodată de când ea a ajuns în spital şi care, mai rău decât atât, a înfometat-o? De ce el trebuie să fie de acord pentru ca fetiţei să-i fie bine în familia aceasta în care nu-i lipseşte nimic?”, a mai subliniat profesorul Burlea.