Fiica lui Adrian Păunescu, un nou proces pentru moştenirea lăsată de poet. Ea cere daune de 100.000 de la o editură

Fiica secretă a lui Adrian Păunescu luptă în continuare pentru averea tatălui său. După procesele intentate fraţilor ei, Andreea Păunescu a dat în judecată editura Litera pentru că ar fi publicat fără drept două cărţi ale lui Adrian Păunescu.

23 nov. 2016, 11:35
Fiica lui Adrian Păunescu, un nou proces pentru moştenirea lăsată de poet. Ea cere daune de 100.000 de la o editură

Andreea Păunescu a deschis în luna august două procese împotriva editurii Litera. 

„Au editat, fără drept, două cărţi de-ale tatălui meu, în 2013 şi 2014. Asta înseamnă încălcarea drepturilor de autor. Este vorba despre cărţile “Iubiţi-vă pe tunuri” şi “De la Bârca la Viena şi înapoi”. Le-am cerut despăgubiri un miliard de lei vechi”, a declarat fiica lui Păunescu pentru Click.

După moartea tatălui său în 2010, Andreea Păunescu a început războiul în instanţă pentru a fi recunoscută ca fiica scriitorului şi pentru a primi o parte din averea lăsată de acesta. 

Anul acesta magistraţii au dat un prim verdict în ce priveşte împărţirea averii de 4 milioane de euro formată din 6 imobile, terenuri, bijuterii şi tablouri. Instanţa a decis ca o treime din moştenirea lui Adrian Păunescu, adică peste 1.300.000 de euro, să îi revină lui Andrei, fiul cel mare şi cel care duce mai departe moştenirea lăsată de regretatul poet. Lui Carmen, ultima soţie a poetului îi revine 1.000.000 de euro din avere, iar cele două fiice ale lui Păunescu, Ana Maria şi Andreea vor primi şi ele câte 21% din avere, adică aproape 850 de mii de euro de fiecare .