Fiul lui Miron Cozma, pe urmele tatălui. Vezi de ce a fost CONDAMNAT la închisoare

Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor Miron Cozma, a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la un an şi patru luni de închisoare.

RomaniaTV.net
24 sept. 2013, 06:15
Fiul lui Miron Cozma, pe urmele tatălui. Vezi de ce a fost CONDAMNAT la închisoare

Dacă Miron Cozma chiar a fost încarcerat în urma mineriadelor pe care le-a condus la Bucureşti, fiul său a scăpat totuşi de temniţă, pedeapsa primită fiind una cu suspendare. Dan Cozma a ajuns în faţa instanţei după ce în urmă cu câteva luni a fost prins băut la volan şi a refuzat recoltarea de probe biologice, potrivit Mediafax.

Prima instanţă, respectiv Judecătoria Petroşani, l-a găsit vinovat pe Dan Cozma, pe care l-a condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de trei ani şi patru luni. Decizia instanţei nu este definitivă, iar Cozma are zece zile la dispoziţie pentru a face recurs.

Dan Cozma, în vârstă de 32 de ani, a fost prins, la începutul lunii iunie, conducând o maşină prin Petroşani după ce consumase băuturi alcoolice. În urma testării alcooltest, aparatul a înregistrat o alcoolemie de 0,89 la mie. Dan Cozma a fost dus ulterior la Spitalul de Urgenţă Petroşani, însă a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În aceste condiţii, pe numele lui Dan Cozma a fost întocmit dosar penal.