SCANDAL la Lugoj. Fostul primar creşte porumbei în bloc de fiţe. Vecinii disperaţi l-au reclamat

Fostul primar din Lugoj a reuşit să-şi ducă vecinii în pragul disperării. Omul s-a apucat să crească porumbei în cel mai de fiţe bloc din oraş. Deranjaţi de mirosul insuportabil şi de zgomotul infernal, oamenii l-au reclamat la autorităţi. Aşa că fostul edil este acum somat să renunţe la hobby, altfel riscă să fie amendat.

19 sept. 2014, 06:33
SCANDAL la Lugoj. Fostul primar creşte porumbei în bloc de fiţe. Vecinii disperaţi l-au reclamat

Cel mai de „fiţe” bloc de apartamente din Lugoj, cel de la Banca Ţiriac, este scena unor discuţii destul de aprinse între câţiva locatari şi fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, scrie redesteptarea.ro.

Vecinii sunt deranjaţi de faptul că fostul edil şi-a montat o porumbărie pe zidul lateral al blocului, în imediata vecinătate a balconului, ei susţinând că „pe lângă aspectul neplăcut al blocului, suntem nevoiţi să suportăm atât mizeria, cât şi mirosul insuportabil”.

Citeşte şi Foto SENZAŢIONAL. Cel mai şmecher locatar. Şi-a construit balcon într-un bloc fără balcoane

La sfârşitul săptămânii trecute, au fost depuse sesizări la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi la Primăria Lugoj, vecinii susţinând că proprietarul şi-a montat un golumbar fără acordul asociaţiei de locatari şi cerând ca să se rezolve problema, după ce actualul consilier judeţean a refuzat să îşi desfiinţeze „crescătoria”.

DSP va iniţia o cercetare la faţa locului în urma sesizării. „S-a depus o sesizare la DSP Timiş pentru colivia de porumbei dintr-un bloc din Lugoj. O echipă a DSP va primi în sarcină să verifice situaţia şi, împreună cu administratorul blocului, în funcţie de ce se va găsi concret la faţa locului, inspectorii vor hotărî unde se încadrează situaţia şi dacă se vor lua măsuri”, este declaraţia purtătorului de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac.

Primăria îl somează pe Martinescu

Primăria Lugoj a luat şi ea la cunoştinţă sesizarea săptămâna trecută, cazul fiind preluat de Compartimentul Mediu. În aceste zile, administraţia locală i-a transmis o somaţie fostului primar prin care i se cere să renunţe la activitatea care deranjează vecinii, mai ales că există un regulament de creştere a animalelor şi păsărilor de curte în municipiu aprobat de Consiliul Local în luna iulie.

Marius Martinescu a ocolit subiectul fără să exprime un punct de vedere argumentat şi vorbind mai mult „la mişto”: „Numai dacă vine corpul de control al primului ministru … acolo s-a făcut sesizare? Dacă daţi dumneavoastră până la Universitate puteţi să-i număraţi”.