Romania – Canada 3-1 după Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru în Fed Cup: 6-3, 5-7, 2-6

Alexandra Dulgheru câştigă meciul patru de la Fed Cup şi trimite România în Grupa Mondială.

RomaniaTV.net
19 apr. 2015, 19:43
Romania – Canada 3-1 după Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru în Fed Cup: 6-3, 5-7, 2-6

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a reuşit s-o învingă pe Canada cu scorul de 3-1. După ziua de ieri scorul era 1-1, însă astăzi Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au adus punctele care ne-au asigurat calificarea. Ultima a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2.

În meciul decisiv, Francoise Abanda a luat primul set după ce a oprit-o pe Alexandra Dulgheru la 3 game-uri cîştigate. Setul doi părea să curgă în acelaşi stil, însă românca a revenit de la 2-4 şi a reuşit să cîştige setul în tie-break. În decisiv, Alexandra a acoperit foarte bine terenul şi a înghesuit-o pe Abanda, care a pierdut meciul şi i-a adus României o calificare în Grupa Mondială. Canada va merge în Grupa Mondială II.

Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru LIVE VIDEO DOLCE SPORT în Fed Cup

Click aici pentru a vedea ALEXANDRA DULGHERU – Francoise Abanda 

Scorul in acest moment este 2-1 pentru Romania. Begu a fost învinsă de Abanda, scor 4-6, 7-5, 6-4, iar Alexandra Dulgheru a câștigat cu Bouchard, 6-4, 6-4. Apoi, Andreea Mitu a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 4-6, 6-4, 1-6.

Andreea, cu ochii în lacrimi la final, dar lacrimile sunt de bucurie, după un meci magic: „La început nici nu mă aşteptam să joc. Sunt fericită că am câştigat şi vreau să le mulţumesc tuturor de aici pentru susţinere. A însemnat foarte mult pentru mine! Fiecare victorie e diferită. Să joci pentru ţara ta e ceva cu adevărat special, deci nu pot compara acest succes cu cele din circuit”, a spus Mitu la microfonul reporterului canadian!

Celalalt meci programat astazi este Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Irina Begu/Raluca Olaru

Învingătoarea dintre România și Canada va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

FED CUP. ANDREEA MITU, victorie senzaţională în faţa lui EUGENIE BOUCHARD. România conduce Canada cu 2-1!

Programul de azi:

Eugenie Bouchard – Andreea Mitu (Irina Begu nu va juca din cauza unei accidentări) 6-4, 4-6, 1-6
Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru
Gabriela Dabrowski/ Sharon Fischman – Andreea Mitu/ Raluca Olaru