Fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, reţinut într-un dosar de crimă organizată şi evaziune fiscală

Claudiu Moroşan, fratele lui Cătălin Moroşan (cunoscut în sport ca Moroşanu), a fost reţinut pentru 24 de ore după ce procurorii DIICOT şi poliţiştii de la BCCO au efectuat mai multe percheziţii în comunele Ciurea şi Grajduri la persoane suspectate de evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat.

24 oct. 2018, 06:01
Fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, reţinut într-un dosar de crimă organizată şi evaziune fiscală

Claudiu Moroşan, fratele lui Cătălin Moroşan, care este şi consilier judeţean ieşean din partea PNL, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat într-un dosar de crimă organizată. Claudiu Moroşan ar fi fost implicat într-o reţea de evaziune şi spălare de bani ce ar fi adus un prejudiciu de trei milioane de euro statului român, screi Ziarul de Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, suspect în dosar este şi soţul unei judecătoare, dar şi oameni de afaceri potenţi care deţin francize pentru branduri de lux. Zeci de persoane din Ciurea şi Grajduri ar fi fost şi ele implicate, evaziunea realizându-se prin intermediul unor tranzacţii cu aur fictive sau reale.

Cătălin Moroşanu, ANUNŢ DUREROS după ultima victorie în RING. Ce s-a întâmplat după ce i-a rupt piciorul turcului Mehmet Ozer

DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Crimă Organizată au mers în căutarea unei reţele care, din 2012 şi până în prezent, ar fi creat un prejudiciu de peste trei milioane de euro statului român. Peste 30 de persoane ar fi fost implicate în această reţea de-a lungul timpului, multe dintre acestea fiind cetăţeni din Grajduri şi Ciurea.

La reţea ar fi aderat şi Claudiu Moroşan, fratele cunoscutului luptător Cătălin Moroşan (cunoscut sub numele Moroşanu), de asemenea consilier judeţean din partea PNL. Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost reţinut, alături de alte trei persoane. Reţeaua ar fi fost constituită la nivelul judeţelor Iaşi, Vaslui şi Alba şi se ocupa cu tranzacţiile cu aur.

Acuzaţiile oficiale sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani sau contrabandă. Pe lângă tranzacţiile fictive, a căror finalitate era decontarea fictivă de TVA, se pare că membrii reţelei ar fi tranzacţionat ilegal şi cantităţi reale de aur, uneori, acestea fiind scoase în afara ţării fără documente.