Fructele de sezon care tratează 8 grupe de boli

Cele mai populare fructe de padure, afinele, sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice. Acestea nu sunt doar delicioase, ci si foarte bogate in antioxidanti, vitamine si fibre.

12 iul. 2014, 08:21
Fructele de sezon care tratează 8 grupe de boli

Afinele proaspete se gasesc pe piata pe toata perioada verii, asa ca trebuie sa ne bucuram de efectele benefice pe care le au asupra organismului. Acestea contin in proportie de 80% apa, iar restul zaharuri, acizi, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C si E, dar si uleiuri si saruri minerale. Frunzele acestui arbust si fructele, afinele, sunt cele mai utilizate parti ale acestei plante in medicina naturista.

Super-alimentele lunii iulie pe care nu ai voie să le ratezi

1. Prietene cu inima ta

Studiile au aratat ca o dieta bogata in afine te ajuta sa scapi de grasimea de pe talie, care creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, consumul de afine ofera o buna protectie pentru inima persoanelor care sufera de sindrom metabolic. Efectul benefic se datoreaza unor substante prezente in compozitia afinelor, care impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sânge si formarea cheagurilor de sange pe artere. Afinele sunt indicate si hipertensivilor, deoarece previn cresterea tensiunii arteriale.

Beneficiile uimitoare ale fructelor de pădure pentru sănătatea ta

2. Indicate in Alzheimer si dementa

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca afinele au rolul de a proteja creierul de stresul oxidativ si reduc afectiunile aparute cu inaintarea in vârsta (Alzheimer sau dementa senila).

3. Imbunatatesc vederea
Vitaminele A si C din afine, in combinatie cu pigmentul antocianina, imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangvina la nivelul ochilor si al sistemului nervos si pot preveni sau chiar trata unele boli de ochi, precum retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia. Vitaminele si nutrientii din afine sunt eficiente impotriva oboselii ochilor, in timp ce antocianina ajuta la protejarea tesuturilor retinei impotriva radicalilor liberi.

Citeste continuarea pe RevistaFelicia.ro