GAZONUL stadionului din Ploieşti, mâncat de RÂME

Situaţie incredibilă la Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti. Gazonul arată execrabil, iar explicaţia este uluitoare: a fost mâncat de râme.

16 oct. 2015, 09:05

Petrolul trece prin momente grele: clubul este în insolvenţă, echipa e pe ultimul loc în Liga I, iar gazonul stadionului a ajuns să arate mai rău ca un maidan comunal.

Servicii Gospodărire Urbană Ploieşti, care are în administrare stadionul, a solicitat un punct de vedere de la specialiştii din cadrul Ministerului Agriculturii – Inspecţia Naţională pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, filiala Prahova, şi de la Autoritatea Naţională a Fito-Sanitară, filiala Prahova, iar toată lumea a ajuns la concluzia că şi râmele au contribuit la starea deplorabilă a gazonului, viermii de culoare roşiatică găsind în gazon un mediu propice să se dezvolte, scrie Adevărul.

S-ar putea reamenaja gazonul doar în cazul pornirii instalaţiei de încălzire subterană, dar acest lucru costă 100.000 de lei pe lună, adică, vreo 22.000 de euro. Cost pe care actualul administrator al arenei nu vrea să şi-l mai asume. Situaţia este extrem de complicată, pentru că dacă nu se intervine acum, când cu 15.000 de euro se poate repara iarba, întârzierea lucrărilor va duce la stricarea iremediabilă a suprafeţei de joc şi va necesita înlocuirea ei în totalitate, operaţiune care costă 200.000 de euro

În aceste condiţii, Petrolul va juca duminică, probabil, ultimul meci pe „Ilie Oană”, întrucât LPF va interzice apoi meciurile pe acest stadion, din cauza calităţii gazonului.