George Soros anunţă o nouă criză: Sunt trei cauze care o generează, nu vom şti să o gestionăm

Miliardarul american George Soros a declarat într-un interviu pentru Bloomberg TV că omenirea se află în faţa unei crize similare celei din 2008, însă cauzele sunt diferite de data aceasta.

25 ian. 2016, 08:25
George Soros anunţă o nouă criză: Sunt trei cauze care o generează, nu vom şti să o gestionăm

George Soros susţine că de data aceasta China se va afla la originea crizei globale. „Este grav, iar chinezii au lăsat să treacă prea mult timp pentru a aborda modelul de creştere care trebuia adoptat – investiții, exporturi şi producţie internă. În aceste condiţii, o aterizare dură este, practic, inevitabilă. China are rezerve valutare de peste 3 trilioane de dolari. Problema este că problemele Chinei sunt transmise către restul lumii. Este una dintre sursele de deflaţie„, susţine George Soros.

Citeşte şi George Soros: Economia Chinei se îndreaptă spre o aterizare dură

Mai mult, el vorbeşte chiar de trei factori generatori de criză. „Ai practic trei cauze majore. Una dintre ele este China, cealată se referă la prețul petrolului și a materiilor prime, iar a treia problemă este devalorizarea competitivă. Le avem pe toate trei„.

Citeşte şi Predicţii sumbre. Al TREILEA RĂZBOI MONDIAL poate izbucni oricând. Ce rol are China în ecuaţia păcii

În opinia lui Soros pericolul este că actualele generaţii nu s-au mai confruntat cu acest gen de criză, astfel că nu ştiu să o gestioneze. „Niciunul dintre noi nu a trăit într-un mediu deflaţionist. Ultima dată când am avut o astfel de situaţie a fost în 1930. Noi pur și simplu nu știu cum să gestionăm o astfel de situaţie. Este un mediu diferit. Acum trebuie să-i facem faţă„, a mai spus George Soros.