Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiaţii din ţările vecine cu Siria

Șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier a propus miercuri organizarea unei reuniuni a țărilor din G7 și a mai multor țări arabe pentru a debloca fonduri în favoarea refugiaților originari din Siria și instalați în tabere în state vecine cu aceasta.

09 sept. 2015, 18:23
Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiaţii din ţările vecine cu Siria

Este scandalos ca Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) să fie subfinanțat până în punctul în care rațiile de hrană în taberele de refugiați (în statele vecine Siriei) să trebuiască reduse la jumătate„, a declarat Steinmeier în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Grupul Verzilor: Propunem găzduirea REFUGIAŢILOR în sediul PE de la Strasbourg, folosit doar 50 de zile pe an

În cadrul viitoarei Adunări Generale a Națiunilor Unite de la mijlocul lunii septembrie, „vreau să lansez o invitație la o scurtă reuniune la New York, nu doar țărilor G7 (la nivelul miniștrilor de externe — n.r.), ci și unor țări arabe” pentru a discuta despre această problemă, a adăugat el, fără a oferi detalii privind lista exactă a statelor invitate.

Dacă ne interesează soarta acestor oameni, atunci trebuie să facem în așa fel încât Agenția Națiunilor Unite să primească banii necesari pentru a le oferi rații zilnice de hrană„, a adăugat ministrul.

Sute de mii de persoane trăiesc în tabere de refugiați în Iordania și peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat în Liban în condiții precare. Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU și-a redus recent ajutorul pentru refugiații sirieni din cele două țări, din lipsă de finanțare.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR: PNL susţine poziţia lui Iohannis. Cifra avansată de CE, în caz de repartizări multianuale