Gheorghe Nichita a scăpat de arest pentru că nu a urmărit avantaje de ordin politic

Gheorghe Nichita este cercetat sub control judiciar pentru că şi-a "spionat" amanta, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi a apreciat că în cauză nu se impune privarea de libertate. Conform unor surse judiciare, judecătorul a considerat că luarea unei măsuri privative de libertate nu este necesară întrucât primarul Iaşului nu a urmărit, prin acţiunile sale, obţinerea unor avantaje politice, economice sau de altă natură, ci fiind interesat doar de conduita unei ăersoane cu care a avut "o relaţie afectivă fluctuantă".

RomaniaTV.net
05 mai 2015, 09:33
Gheorghe Nichita a scăpat de arest pentru că nu a urmărit avantaje de ordin politic

Instanţa care a decis ca Gheorghe Nichita să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile a apreciat că, deşi actele infracţionale reţinute în sarcina primarului Iaşului şi a celorlalţi doi inculpaţi, Ştefan Avîrvarei şi Liviu Mihai Hliboceanu, prezintă un grad de pericol ridicat, edilul „folosindu-se de instituţii care au ca obiectiv asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului”, se impune a fi avut în vedere şi scopul în care au fost folosite aceste informaţii, „scop constând preponderent în supravegherea unei persoane cu care s-a aflat anterior într-o relaţie afectivă fluctuantă, fiind interesat în primul rând de conduita martorei Samson Adina Mihaela precum şi de persoanele cu care aceasta se întâlnea„, susţin sursele citate.

Mai mult, instanţa a constatat că „informaţiile astfel obţinute nu au fost însă folosite în scopuri mult mai periculoase, cum ar fi şantajarea unor persoane în scopul obţinerii unor avantaje de ordin politic, economic sau de altă natură„.

Citeşte şi Primarul Gheorghe Nichita îşi spiona iubita chiar şi la şedinţele de spiritism

„Inculpatul a profitat de calitatea deţinută, solicitând informaţii unor persoane care aveau funcţii de conducere la nivelul Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată Primăriei Municipiului Iaşi. Din mijloacele de probă administrate în dosar nu rezultă că inculpatul ar fi conferit şi o destinaţie specifică acestor informaţii, simpla posibilitate că ar fi putut recurge la un asemenea gest sau că ar fi putut obţine informaţii şi din alte domenii de interes neputând fi reţinută în caracterizarea gradului de pericol concret pentru ordinea publică”, a apreciat instanţa.

Citeşte şi Adina Samson, iubita lui Gheorghe Nichita, a recunoscut că a fost bătută şi ameninţată de edilul Iaşului

Totodată, instanţa a respins motivele invocate de procurori în cererea de arestare preventivă, în care susţineau că „pericolul poate fi cuantificat prin prognozare, în sensul că, în timp ce pe stradă erau comise infracțiuni şi contravenţii, Poliția Locală urmărea și realiza folosului primarului, iar, în timp ce primarul trebuia să fie la birou să rezolve lucruri, dădea dispoziții Poliţiei Locale pentru a-și putea realiza folosul propriu„. Judecătorul a apreciat ca speculative aceste afirmaţii, în absenţa unor mijloace de probă cel puţin sumare care să demonstreze un grad de pericol social concret constând în punerea în primejdie a siguranţei cetăţenilor.

Citeşte şi Iubita edilului Gheorghe Nichita îşi caută perechea pe site-uri de matrimoniale

„De asemenea şi afirmaţia conform căreia funcționarii publici ai Poliției Locale a Municipiului Iași au fost împiedicați să-și îndeplinească misiunea și resursele puse la dispoziția instituțiilor din Iași au fost utilizate în interesul primarului municipiului, reprezintă o acuzaţie formulată în termeni mult prea generici pentru a demonstra gradul de pericol concret pentru ordinea publică. Împiedicarea exercitării unei misiuni stabilite conform legii se impune a fi demonstrată expres şi prin raportare la o sarcină de serviciu determinată, nu prin raportare la faptul că inculpatul Nechita Gheorghe a solicitat sprijinul unui agent în scop personal. Se impune deci demonstrarea pe bază de probe a faptului că persoana la sprijinul căreia ar fi recurs primarul, avea de executat o altă misiune determinată, prevăzută de lege (spre exemplu efectuarea unei acţiuni de patrulare într-un cartier cunoscut pentru actele de violenţă) misiune care nu a mai fost executată din cauza intervenţiei inculpatului Nichita Gheorghe. În cauză nu există nici un fel de mijloace de probă care să demonstreze faptul că Poliția Locală nu şi-ar fi exercitat activităţile prevăzute de lege din cauza solicitării formulate de inculpatul care ocupă funcţia de primar”, a fost concluzia instanţei.

Citeşte şi Gheorghe Nichita s-a întors la Primărie. PRIMUL lucru pe care l-a spus edilul