GIGI BECALI: „Nu cred că Băsescu ne va graţia nici pe mine, nici pe Gică Popescu”

Gigi Becali şi Gică Popescu ar putea să scape de închisoare printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu. Patronul Stelei nu crede însă, potrivit unor declaraţii date în exclusivitate pentru România TV, că preşedintele va recurge la graţierea celor doi. 

07 mart. 2014, 14:02
GIGI BECALI: „Nu cred că Băsescu ne va graţia nici pe mine, nici pe Gică Popescu”

Gigi Becali nu aşteaptă să scape de gratii cu ajutorul preşedintelui Traian Băsescu. „Nu cred că Băsescu ne va graţia nici pe mine, nici pe Gică Popescu.”, susţine Gigi becali, potrivit România TV.

Gigi Becali a depus şi o cerere de graţiere. Dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni în vedere analizării lui. Avocatul lui Becali speră ca preşedintele Traian Băsescu să dispună graţierea latifundiarului din Pipera.

Citeşte şi Familia Becali, aproape de o nouă TRAGEDIE. „Este un blestem”. Ce a păţit mama lui Gigi Becali

Scrisoarea de gratiere a lui Gigi Becali, depusa de avocatii sai la Ministerul Justitiei, pledeaza pentru eliberarea patronului Stelei, mizandu-se in special pe faptele bune facute de acesta de-a lungul timpului.

„Am oferit donatii de peste 30 de milioane de euro bisericilor din Romania si nu numai”, sustine Becali in scrisoare. El enumera si alte gesturi caritabile, cum ar fi case construite din banii sau pentru sinistrati. 

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat că la Ministerul de Justiţie a fost înregistrată o cerere de graţiere a lui Gigi Becali. Ponta a spus că decizia privind trimiterea sau nu a cererii către preşedintele României îi va aparţine ministrului de resort, Robert Cazanciuc.

Unde sistemul judiciar greşeşte, se poate interveni prin graţiere„, susţine avocatul Cătălin Dancu. P

Potrivit România TV, avocatul a declarat că dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni pentru a fi analizat. Mai mult, Dancu susţine că documentele arată unele greşeli grave, iar soluţia pentru îndreptarea lor ar fi o graţiere oferită de preşedintele Băsescu.

„Eu m-am gândit de mult la graţiere. Am avut şi această discuţie cu Gigi Becali. Eu am spus din momentul în care am acceptat să verificăm cauza schimburilor de terenuri şi am lămurit problema unor greşeli grave acolo. Consider că intervenţia preşedintelui ar fi tocmai pentru a arăta opiniei publice că şi acolo unde sistemul judiciar greşeşte se poate interveni legal prin instrumentele care îi dau posibilitatea preşedintelui de a graţia. Acum rămâne să vedem în ce masură, într-adevăr, specialiştii de la Palatul Cotroceni, analizând toată această documentaţie a dosarului a schimbului de terenuri va considera într-adevăr că erorile la care am făcut referire sunt cele pe care le-am semnalat. Şi s-ar putea interveni prin acest act de graţiere”, a explicat avocatul lui Becali.

CITEŞTE ŞI GIGI BECALI, lovitură DURĂ în instanţă: „O să mă aveţi pe conştiinţă!”

Şi Gică Popescu speră să fie graţiat de preşedintele Traian Băsescu. Victor Ponta a refuzat să se pronunţe „în calitate de şef al Executivului” pe marginea condamnării la închisoare a fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gică Popescu, pentru evaziune fiscală.

„Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere”, a spus Victor Ponta pentru gandul.info.

Citeşte şi Crin Antonescu va semna petiţia pentru graţierea lui Gică Popescu: Trebuie să ne preţuim simbolurile naţionale

Premierul Victor Ponta îşi exprimase şi în prealabil, la România TVpărerea de rău vizavi de încarcerarea lui Gică Popescu, însă a subliniat că nu vrea ca sentimentul său să fie confundat cu o critică la adresa sentinţei judecătorilor. „Fără niciun fel de legătură cu nimic altceva şi fără a influenţa nimic, contesta nimic, nicio decizie a nimănui, când voi păşi prima dată pe un teren de fotbal, voi avea un sentiment ciudat când mă gândesc la singurul român care a fost căpitan al Barcelonei şi a ridicat Cupa Cupelor în braţe”, a spus premierul.

Citeşte şi Zgonea este PRO GRAŢIERE în cazul Gică Popescu: „Este un SIMBOL pentru mine”