Google schimbă regulile de indexare a site-urilor pe prima pagină

Google a anunțat că va introduce indexarea care ține cont de experiența utilizatorilor pe varianta de mobil a site-ului, pentru a stabili poziția acestuia în motorul de căutare. Mai exact se va pune accent din ce în ce mai mult pe performanțele variantelor de mobil ale site-urilor atunci când va stabili poziția acestora în rezultatele de căutare Google.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 13:41
Google schimbă regulile de indexare a site-urilor pe prima pagină

„Astăzi anunțăm că, după un an și jumătate de experimentare și testare atentă, a început „migrarea” site-urilor care respectă bunele practici pentru indexarea cu prioriate a site-urilor mobile”, explică cei de la Google pe site-ul oficial.

Aceștia precizează că, în mod normal sistemul de clasificare folosea conținutul variantei desktop a unui site ceea ce ar putea cauza probleme pentru căutările de pe mobil dacă varianta de desktop este foarte diferită de cea de pe mobil.    

De asemenea, proprietarii de site-uri trebuie să știe dacă utilizează designul web responsive acestea sunt pregătite pentru indexarea mobilă. Pentru site-urile care au pagini AMP și non-AMP, Google va prefera să indexeze versiunea mobilă a paginii non-AMP.

„Site-urile care nu și-au făcut paginile responsive pe mobile nu trebuie să intre în panică”, susțin cei de la Google. În prezent indexarea mobilă este despre modul în care Google analizează conținutul, nu despre modul în care este ierarhizat conținutul. Conținutul de indexarea mobilă nu are un avantaj de ierarhizare față de conținutul desktop. Mai mult, dacă aveți doar conținut de desktop, veți continua să fiți reprezentați în indexul Google.