Dosarul lui Gregorian Bivolaru va fi rejudecat

Curtea de Apel Cluj a decis marţi ca procesul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de trafic de persoane să fie rejudecat la Tribunalul Cluj.

04 oct. 2016, 07:02
Dosarul lui Gregorian Bivolaru va fi rejudecat

„Prin hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Cluj, astăzi, 04.10.2016, în cauza privind pe inculpatul Gregorian Bivolaru, s-au dispus următoarele: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj şi părţile civile A.G.T. şi C.(A)C. împotriva Sentinţei penale 62 din 11.02.2015 a Tribunalului Cluj, pe care o desfiinţează în întregime şi dispune rejudecarea cauzei de către instanţa de fond, Tribunalul Cluj. Ultimul act valabil de la care procesul penal îşi reia cursul este declaraţia martorului P.C.C. de la termenul din 26 noiembrie 2014. Stabileşte sumele de câte 985 lei în favoarea Baroului de avocaţi Cluj, reprezentând onorarii pentru apărătorii din oficiu desemnaţi părţilor vătămate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, potrivit judecătorului Gheorghe Valentin Chitidean, conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice al Curţii de Apel Cluj.

La ultimul termen, liderul MISA Gregorian Bivolaru a cerut o amânare pentru ca toţi cei implicaţi în dosar să-şi angajeze apărători. Alături de alţi 19 inculpaţi din dosar, Bivolaru dă explicaţii marţi în faţa judecătorilor, potrivit România TV. Avocatul liderului MISA a cerut ca şedinţa să nu fie una publică.

Este pentru a doua oară când Gregorian Bivolaru se prezintă în faţa magistraţilor clujeni.

Liderul MISA a fost prins în Franţa, pe 26 februarie, fiind extrădat în România pe data de 22 iulie, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

CITEŞTE ŞI: Gregorian Bivolaru cere să i se scadă din pedeapsă cele 348 de zile petrecute în arest în Franţa şi Suedia