Guvernul a introdus scutiri de impozite în Codul Fiscal. CINE beneficiază de ele

Guvernul a introdus în Codul Fiscal scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe cele din lichidare, potrivit secretarului de stat în MFP Dan Manolescu, transmite Mediafax. Aceste scutiri au fost introduse pentru a da încuraja stabilirea holdingurilor în România, întrucât unii antreprenori români cu afaceri în Cipru caută alternative de relocare.

28 nov. 2013, 10:46
Guvernul a introdus scutiri de impozite în Codul Fiscal. CINE beneficiază de ele

„Ordonanţa de urgenţă despre care s-a tot discutat cu impozitele pe construcţii speciale şi accize la carburanţi include şi lucruri bune. Avem astfel introducerea în Codul Fiscal a unor scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe câştiguri din lichidare care dau posibilitatea stabilirii în România a unor firme de tip holding. E o perioadă în care, după ce s-a întâmplat în Cipru în primăvară, antreprenorii români care au avut afaceri acolo îşi caută alternativă şi o astfel de măsură cred că le oferă posibilitatea de a avea în România o alternativă de a-şi reloca business-urile”, a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la o conferinţă Deloitte pe teme fiscale.

El a mai spus că în perioada următoare va fi probabil supusă dezbaterii în Parlament iniţiativa legislativă privind holdingurile, o lege mult mai amplă, care încearcă să acopere mai multe zone de reglementare.

„Prin urmare, există premisele să avem în România o legislaţie mult mai favorabilă şi mai consistentă pentru holdinguri”, a mai spus Manolescu.

 

VEZI SI:

Scutiri de taxe şi pentru copiii profesorilor ieşiţi din sistem