Hălăucă, Federaţia de Hochei pe Gheaţă: Dosarele pentru naturalizarea a 7 jucători străini sunt blocate la Guvern

Secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Hălăucă, a declarat luni, într-o conferință de presă, că dosarele pentru naturalizarea a 7 jucători străini, cinci ucraineni, un ungur și un slovac, sunt blocate la Guvern, deși au trecut toate etapele de avizare.

28 nov. 2016, 14:43
Hălăucă, Federaţia de Hochei pe Gheaţă: Dosarele pentru naturalizarea a 7 jucători străini sunt blocate la Guvern

„În urmă cu un an și ceva s-a dat o ordonanță prin care federațiile pot depune dosare pentru anumiți jucători străini pentru a primi cetățenia română. Am trimis și noi șapte dosare, sunt depuse de mai mult timp, dar până în momentul de față au fost refuzate. Nu știm motivele. Am făcut și o adresă oficială către premier, dar nu ni s-a dat niciun răspuns. În orice caz, acești șapte jucători sunt foarte buni și am avea nevoie de ei la lotul național. Sunt un portar și șase jucători de câmp… toți ar fi titulari la națională. Sunt de câțiva ani în campionatul intern. Avem toate dosarele, au trecut de toate etapele, mai rămâne să intre în ședința de Guvern, dar nu știm de ce nu intră. Sunt blocate la Guvern de două luni”, a spus Alexandru Hălăucă, potrivit Agerpres.

Cei șapte jucători pe care Federației Române de Hochei pe Gheață dorește să îi naturalizeze sunt: Denis Zabludovski (Ucraina, 36 de ani), Evgeni Emelianenko (Ucraina, 35 de ani), Pavlo Borisenko (Ucraina, 29 de ani), Vitali Kiricenko (Ucraina, 31 de ani), Anton Butocinov (Ucraina, 33 de ani), Lajos Nyerges (Ungaria, 31 de ani) și Patrick Polc (Slovacia, 31 de ani).

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele FRHG, Mihai Covaliu, a afirmat că este dificil să numească un selecționer la echipa națională de seniori deoarece salariul pe care îl poate oferi depășește cu puțin suma de 3.000 de lei lunar, dar numai pentru perioada de pregătire sau competiție. „Noi nu suntem o federație bogată, așa că nu ne permitem să angajăm un selecționer care să fie exclusiv al naționalei. Adică să aibă un salariu lunar și să urmărească jucătorii. În ultimul timp am ales un antrenor care a confirmat un sezon sau mai multe în campionatul național, fie român sau străin. El a fost plătit doar pentru perioada de pregătire și pentru Campionatul Mondial cu sume foarte mici. Salariul selecționerului e foarte mic, ar fi cât un salariu normal în România. Aproape 3.000 de lei, poate un pic mai mult, dar nu cu mult”, a explicat Covaliu.