A murit un fost jucător legendar al lui Dinamo. A scris istorie şi la echipa naţională

O veste tragică a lovit lumea sportului românesc în urma trecerii în neființă a fostului jucător de hochei pe gheață Marian Costea, la vârsta de 71 de ani. CS Dinamo a făcut anunțul dureros pe pagina sa oficială de Facebook, aducând un ultim omagiu celui care a fost unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai României în acest domeniu.

10 apr. 2024, 16:21
A murit un fost jucător legendar al lui Dinamo. A scris istorie şi la echipa naţională

A murit un fost jucător legendar al lui Dinamo. Marian Costea a fost un pilon al echipei naționale de hochei a României, având onoarea să reprezinte țara la două ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. Colegul său de echipă și prietenul Dumitru Axinte a transmis un mesaj plin de durere: „A murit colegul şi prietenul meu Marian Costea!”. Marian Costea a suferit un atac cerebral cu aproximativ 70 de zile în urmă și, deși a luptat eroic în terapie intensivă, din păcate, viața i-a fost luată. „Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu”, a mai adăugat Dumitru Axinte.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu riscă să se întoarcă după gratii. Abia eliberat, s-a ales cu un nou dosar penal: „Au băgat-o şi pe soţia mea!”

Marian Costea a făcut istorie pe gheață, fiind unul dintre cei mai de seamă jucători ai echipei Dinamo. A fost cunoscut nu doar pentru abilitățile sale sportive, ci și pentru personalitatea puternică pe care a manifestat-o atât pe teren, cât și în afara acestuia. Născut pe 13 iunie 1952, Marian Costea a făcut parte dintr-o linie de atac renumită alături de Doru Tureanu și Dumitru Axinte, contribuind la multiple victorii și realizări ale echipei naționale. A participat la Jocurile Olimpice de la Innsbruck din 1976 și Lake Placid din 1980, precum și la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A), unde România a învins Statele Unite ale Americii cu 5-4.

Citeşte şi: Simona Halep, testată de urgenţă antidoping la Bucureşti! Prima reacţie a fostului lider WTA: „E mai greu decât mă aşteptam”

Trecerea lui Marian Costea în nefiinţă lasă un gol imens în lumea hocheiului românesc, dar amintirea sa va rămâne vie în inimile tuturor celor care au avut privilegiul să îl cunoască și să îl admire. Condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și cei dragi ai acestui mare sportiv. Să-l odihnească Dumnezeu în pace!